L'Ajuntament de Palau s'adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum

L'acord s'ha pres per unanimitat dels partits presents en la sessió plenària: PDECat, CUP i ERC

Redacció
02 d'abril del 2017
Actualitzat a les 9:56h
Ple de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera
Ple de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí/Arxiu
L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera s'ha adherit al Pacte Nacional pel Referèndum donant suport a la moció presentada per l'associació de Municipis de Catalunya (AMI) i a l'Associació Catalana de Municipis (ACM). L'acord s'ha pres dijous d'aquesta setmana en sessió plenària del consistori palauenc i amb el suport unànime dels grups municipals presents al ple PDECat, CUP i ERC. La moció recull el desig de Catalunya de decidir el seu futur polític, un fet que s'ha fet cada cop més evident davant del món, fins al punt de convertir-se en una aspiració sostinguda, que recull la voluntat d'una gran majoria de la població de Catalunya.

En el manifest al qual es dona suport es destaca el fet que "entre els drets essencials i inalienables de les societats democràtiques, es reconeix el de decidir el seu futur polític. I és aquest dret el que sustenta la demanda d'una majoria de ciutadanes i ciutadans de Catalunya, que volen materialitzar-lo mitjançant un referèndum". Per això, es posa de   manifest que la voluntat d'expressió de les catalanes i dels catalans mitjançant un referèndum és majoritària i transversal; i congruent amb la determinació cívica, pacífica i democràtica que han expressat les multitudinàries mobilitzacions de la societat organitzada a favor del seu dret a decidir.

Entre d'altres consideracions, la moció també manifesta la convicció que el Referèndum és una eina inclusiva, que permetrà la lliure expressió dels diversos posicionaments que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya han expressat respecte a la relació política de Catalunya amb l'Estat Espanyol. I afirma que la cultura democràtica reclama solucions polítiques als problemes polítics i es vol fer apel·lant al mecanisme fonamental de què disposen les societats modernes: el coneixement i la validació de la voluntat majoritària del poble que s'expressa amb el vot.

El partits polítics de Santa Maria de Palautordera que hi han donat suport es comprometen a promoure al municipi que entitats, associacions i agents econòmics se sumin al Pacte Nacional per Referèndum i subscriguin el seu manifest.