El Museu Aragay de Breda, referent del II Simposi Internacional sobre el Noucentisme

Parteix de la necessitat d'estudiar els paral·lelismes, contactes i relacions entre el Noucentisme i altres moviments culturals de l'època, i deixar d'estudiar-lo com un fenomen aïllat

Redacció
28 de març del 2017
Actualitzat a les 8:40h
Breda protagonista en el II Simposi Internacional sobre el Noucentisme
Breda protagonista en el II Simposi Internacional sobre el Noucentisme | AJB
El passat dissabte el Museu Municipal Josep Aragay va ser l'escenari de la clausura del segon Simposi Internacional sobre el Noucentisme que ha organitzat la Universitat de Girona i la Fundació Rafael Masó. L'última jornada del simposi va servir per a mostrar als assistents la marca del Noucentisme a la comarca de La Selva, amb protagonisme especial del llegat de Josep Aragay a Breda.

La comitiva va realitzar una visita al Museu Municipal dedicat a la vida i obra d'Aragay, on van poder contemplar una extensa col·lecció de l'obra d'un dels referents del Noucentisme. El mateix museu va ser l'escenari dels parlaments de cloenda del simposi. També van realitzar una visita al Centre Cultural Els Forns, on van contemplar l’exposició "Josep Aragay i la revista El Borinot", que repassa la trajectòria d'Aragay com a dibuixant i ninotaire en un dels seus projectes més personals en la matèria, ja que va ser fundador de la mateixa i va participar-hi com a dibuixant durant dos anys. Les dues visites van comptar amb la guia i presentació de Xavier Castanyer, director del Museu Municipal Josep Aragay.

El segon Simposi Internacional sobre el Noucentisme parteix de la necessitat d'estudiar els paral·lelismes, contactes i relacions entre el Noucentisme i altres moviments culturals de l'època, i deixar d'estudiar-lo com un fenomen aïllat. D'aquesta manera, la voluntat és tenir una visió més àmplia i precisa de diferents aspectes que poden ajudar al seu major coneixement i difusió.

Aquesta segona edició agafa el relleu de la celebrada a Sitges i Barcelona a finals de l'any 2014. En aquesta ocasió ha comptat amb alguns dels estudiosos sobre aquest moviment més reputats internacionalment, amb la presència d'experts com Patrizio Rigobon, professor de la Università Ca'Foscari di Venezia; Jordi Falgàs, director de la Fundació Rafael Masó; Robert Davidson, professor de la University of Toronto; Vinyet Panyella, directora del Consorci del Patrimoni de Sitges i Joaquim Maria Puigvert, professor de la Universitat de Girona.