El PSC dubta que l'Hospital de Sant Celoni tingui urgències de pediatria aquest any

Junts pel Sí assegura que el govern complirà amb el seu compromís i aquest any 2017 es posarà en marxa la proposta plantejada per aquest grup parlamentari

Redacció
27 de març del 2017
Actualitzat a les 16:03h
Hospital de Sant Celoni
Hospital de Sant Celoni | Jordi Purtí
El diputat del PSC al Parlament de Catalunya, Jordi Terradas, ha posat en dubte que a l'Hospital de Sant Celoni hi pugui haver urgències de pediatria aquest any 2017, després que en l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat no hagi prosperat una esmena presentada per aquest grup parlamentari que, precisament, havia de preveure la creació del servei d'urgència pediàtrica en aquest centre hospitalari tots els dies de l'any.

L'esmena presentada en la Comissió d'Economia que va tenir lloc el passat 1 de febrer va ser aprovada, però, amb el vots en contra de JxS i, per tant, "deixava de ser una esmena per formar part del dictamen", recorda Terradas. En qualsevol cas, el diputat socialista ja en aquell moment va deixar entreveure que JxS podria votar-hi en contra "en cas de demanar votació separada".

I aquesta va ser la postura de JxS demanar la votació separada i votar-hi en contra com ja havia fet en la Comissió, juntament amb C's que es va equivocar. Després d'aquesta situació "ara mateix no hi ha cap partida per posar en marxa les urgències i si finalment s'implanten jo ho celebraré molt. Malgrat tot, JxS si volen poden trobar el finançament per tirar-ho endavant", rebla Jordi Terradas.

"Complirem el compromís"

El diputat celoní de JxS, Jordi Cuminal, ha explicat a NacióBaixMontseny que no hi cap motiu per pensar que l'Hospital de Sant Celoni no tingui urgències de pediatria durant aquest any 2017. Cuminal recorda que en la Comissió d'Economia aquest grup parlamentari va presentar una altra proposta i, en aquell moment, ja va quedar força clar que seria la que finalment s'aplicarà "el Govern compleix els seus compromisos", assegura el diputat.

Es tracta d'una proposta intermitja entre el no tenir res i disposar d'un servei com el que en el seu dia van plantejar i que assegura que ja van explicar al Col·lectiu Mares del Baix Montseny. En aquest sentit, es va instar al Departament de Salut a garantir l'atenció pediàtrica urgent a la població de referència de l'Hospital de Sant Celoni potenciant el treball en xarxa entre l'Hospital de Sant Celoni i l'Hospital de Granollers, de referència en pediatria.

La proposta està basada en dos punts. Per una banda, donar cobertura durant els caps de setmana i festius de 9 a 21h mitjançant la ubicació a les urgències de l'Hospital de Sant Celoni d'una antena d'atenció pediàtrica presencial de l'Hospital General de Granollers, formada per un pediatre i una infemera pediàtrica.

També disposar d'un suport telemàtic entre els hospitals de Sant Celoni i Granollers durant les nits de 21h a 9h, reforçant, si s'escau, el servei d'urgències de l'Hospital General de Granollers, que permeti la comunicació i consulta telemàtica entre professionals i la valoració del pacient i de les proves d'imatge a distància per a una millor assistència.

D'altra banda s'haurà de veure com evoluciona tot el tema dels pressupostos ja que el Partit Popular, per no perdre el costum, ja ha avançat que els pensa portar al Tribunal Constitucional per la qüestió de la partida del referèndum.
Arxivat a