Pluja per començar el primer cap de setmana de primavera

Les precipitacions seran abundants arreu del país i es reforçaran el divendres a la tarda-vespre

Redacció
24 de març del 2017
Actualitzat a les 7:49h
S'espera pluja en el primer cap de setmana de primavera
S'espera pluja en el primer cap de setmana de primavera | Miquel Comas
El primer cap de setmana de primavera començarà amb un temps més aviat hivernal. Pluja general i neu a només 800 metres –especialment al Camp de Tarragona i a la Catalunya Central, per sobre al Pirineu- marcaran l'ambient entre divendres a la tarda i dissabte al matí.

Aquest divendres el cel ja ha començat cobert a bona part del país. Les precipitacions començaran a la costa i ràpidament s'aniran estenent a pràcticament tot el país. Es reforçaran a la tarda-vespre i podran ser abundants a qualsevol comarca, excepte a l'extrem sud. En aquest sentit el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per acumulació de pluja –més de 100 litres però amb el nivell de risc més baix- a comarques com el Solsonès, el Berguedà, el Ripollès, Osona, la Selva, Garrotxa i l'Alt Empordà.

El dissabte les precipitacions es concentraran al Pirineu i Prepirineu lleidatà amb una cota de neu força més alta. Tot plegat en el cap de setmana que s'adoptarà l'horari d'estiu, o el que és el mateix, a la matinada de dissabte a diumenge els rellotges s'hauran d'avançar una hora.