Objectiu complert dels atletes de Sant Celoni, Louise Brown i Xavi Manso, a la Franja de Gaza

Han recorregut 60 km per la pau entre Palestina i Israel i diuen que les emocions no es poden explicar amb paraules

Redacció
19 de març del 2017
Actualitzat el 20 de març a les 8:33h
Louiise Brown i Xavi Manso després de recórrer els 60 Km pel perímetre de la Franja de Gaza
Louiise Brown i Xavi Manso després de recórrer els 60 Km pel perímetre de la Franja de Gaza | Superant Foscors
"Tones de pedra, quilòmetres de filferro, tanques metàl·liques, centenars de militars, tancs…que hem intentat tombar i destrossar amb el nostre esforç… no ho hem fet, però volem pensar que alguna pedreta hem tret". Aquestes són les sensacions que han deixat escrites Louise Brown i Xavi Manso, dos atletes de Sant Celoni que aquest divendres passat han recorregut els 60 quilòmetres pel perímetre de la Franja de Gaza, en un gest simbòlic de voler la pau i la fi del conflicte entre Israel i Palestina, en el segon projecte de Superant Foscors. Amb ells també el productor Dando Valle.

Expliquen en el seu blog que la nit anterior a la cursa les emocions no els havia deixat dormir i molt a prop d'on neren allotjats "es va sentir un intercanvi de trets que afegia més nerviosisme a una situació ja per sí diferent". Era la matinada del divendres 17 de març, dia que s'havia de fer realitat l'objectiu real del projecte.

El punt de sortida marcat a Erez Gate on els esperaven algunes dones del moviment per la pau entre Israel i Palestina Women Wage Peace (WWP), un parell de corredors, un ciclista i l'alcalde del districte de la zona i mentre els feien el discurs de comiat "s'han sentit diverses detonacions a escassos metres d'on ens trobàvem", expliquen. La reacció ha estat "Welcome to Gaza", i han seguit com si res hagués passat.

Els 60 quilòmetres han estat plens d'emocions, sense rellotges perquè el temps no importava "només volíem obrir els sentits, escoltar la gent, saber d'una situació injusta".

I aquest cap de setmana l'han dedicat a veure Palestina. L'autèntica. "Aquella que veiem a les notícies per les seves disputes. Com que no podem entrar a Gaza, hem anat directament a Hebron, al West Bank, per parlar amb l'altre costat de la tanca.
Hem pogut veure i viure en directe la humiliació que els Palestins han de patir cada dia".

Aquest és el segon projecte de la iniciativa solidària Superant Foscors l'objectiu del qual és donar visibilitat i recordar la Marxa de l'Esperança (March of Hope), que el passat mes d'octubre va unir unes 3.000 dones jueves i musulmanes, en un moviment per la pau entre Israel i Palestina anomenat Women Wage Peace (WWP). Tot el projecte ens el van explicar dies abans de marxar en aquesta entrevista.

Les imatges del documental d'aquest projecte de Superant Foscors es podran veure probablement abans de l'estiu.
Arxivat a