Llinars del Vallès acull 300 infermeres de primària per debatre sobre la vacunació

Se celebra la V Jornada de vacunes de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC)

Redacció
08 de març del 2017
Actualitzat a les 15:25h
La vacunació a debat, a Llinars del Vallès
La vacunació a debat, a Llinars del Vallès
La jornada que anualment convoca l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària(AIFiCC) que se celebrarà aquest divendres 10 d'octubre al teatre Auditori de Llinars del Vallès,  debatrà enguany sobre la vacuna davant el virus del papil·loma humà i les noves indicacions i presentacions. Mercè Peris investigadora de l'Institut Català d'Oncologia (ICO) serà qui en parlarà, recordant que actualment aquesta vacunació ofereix una protecció al voltant del 80% enfront del total de càncers de coll uterí.

L'altre gran tema de debat, que comptarà com a ponent a Àngel Plans també de l'ICO, serà la necessitat i les peculiaritats de la vacunació entre els professionals sanitaris, buscant fórmules per augmentar les cobertures. I és que actualment, a Catalunya només un 19% dels sanitaris catalans es vacunen contra la grip, i en alguns centres, aquest percentatge baixa fins el 5%, unes dades que estan lluny de l'objectiu marcat per l'OMS d'una cobertura del 75%.

A més d'aquests temes de debat, la jornada comptarà amb dues taules, una sobre casos pràctics, i una altra on s'exposaran breument actualitzacions (anomenades píndoles de qualitat) que giraran entorn a diferents aspectes vinculats amb la cadena del fred en la conservació de les vacunes.

La Jornada serà inaugurada a les nou del matí per l'alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol i també hi seran el secretari de Salut Pública de Catalunya, Jan Guix, i Cèlia Garcia com a vocal de l'AIFiCC.