L'Ajuntament d'Arbúcies, nou soci cooperatiu de Fiare Banca Ètica

És el segon consistori, després de Barcelona, compromès en aquest projecte

Redacció
28 de febrer del 2017
Actualitzat a les 15:07h
d'esquerra a dreta: Pere Garriga, alcalde d'Arbúcies; Àlvar Sanz, responsable d'institucions de Fiare; 2n tinent d'alcalde, Antoni Ronda; i 1r tinent d'alcalde i regidor d'Atenció a les Persones, Jaume Salmeron.
d'esquerra a dreta: Pere Garriga, alcalde d'Arbúcies; Àlvar Sanz, responsable d'institucions de Fiare; 2n tinent d'alcalde, Antoni Ronda; i 1r tinent d'alcalde i regidor d'Atenció a les Persones, Jaume Salmeron. | AJA
L'Ajuntament d'Arbúcies ha signat el conveni que acredita l'ens local com a nou soci cooperatiu de Fiare Banca Ètica, cosa que també implica l'adquisició d'accions i que el consistori esdevingui, en una petita part, propietari del banc. Aquesta signatura respon a la voluntat de l'Ajuntament de seguir amb les polítiques en l’àmbit de l’economia social i solidària.
 
El treball conjunt amb Fiare permetrà accedir a línies de finançament dirigides als serveis sociosanitaris, a l'habitatge social, a l'eficiència energètica i energies renovables, a la gestió de residus, a l'agricultura de proximitat, a l'educació, a la cultura i al comerç just, entre d'altres projectes. A més, el regidor d'Atenció a les Persones, Jaume Salmeron, ha afegit que també es treballarà per obrir línies de microcrèdit per a emprenedors en l'àmbit social.
 
Salmeron ha explicat que amb aquesta acció "permet obrir una via de col·laboració entre el sector públic i privat en l'àmbit de l'economia social i solidària". I, en aquest sentit, ha assenyalat que el consistori arbucienc és el segon a tot Catalunya, després de Barcelona, d'establir un lligam entre l'administració pública i la banca ètica.
 
"L'aposta política d'Arbúcies es plasma en aquest acord d'interacció amb la banca ètica, bàsicament perquè generem dinàmiques que fomenten llocs de treball de més qualitat" diu el regidor d'Atenció a les Persones, que conclou que "posem l'ètica com a pilar fonamental en les relacions econòmiques i socials".
 
Fiare Banca Ètica neix de la unió de dos projectes basats en les finances ètiques: Banca Popolare Etica, un banc cooperatiu que treballa a Itàlia des del 1999 i Fiare que opera a Espanya des del 2005. Tots dos volen ser una eina al servei de la transformació social a través del finançament de projectes de l'economia social i solidària i la promoció d'una cultura de la intermediació financera, sota els principis de la transparència, la participació, la democràcia i el crèdit com a dret.
 
 
Arxivat a