El president Carles Puigdemont, convidat d’honor de la ballada de Gitanes de Sant Celoni

La festa de Carnaval obrirà la celebració dels 250 anys de Gitanes al municipi

Redacció
23 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:40h
Ball de Gitanes de Sant Celoni
Ball de Gitanes de Sant Celoni | Jordi Purtí
El Ball de Gitanes de Sant Celoni d'aquest any ocuparà més que mai un lloc central dintre de les festes de carnaval ja que enguany se celebra els 250 anys que els dies de carnestoltes es festegen ballant Gitanes, ja que en un escrit de l'any 1887 el farmacèutic celoní, Miquel Draper, ja va explicar que des del 1767 ja es ballaven, tot i que el seu origen exacte es desconeix. I per una efemèride com aquesta, el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha acceptat ser el convidat d'Honor de la ballada de Gitanes que tindran lloc a la plaça de la Vila diumenge 26 de febrer a les dotze del migdia.

El tret de sortida d'aquesta celebració tindrà lloc el demà divendres 24 de febrer, amb un cercavila amb entitats de cultura popular i tradicional de Sant Celoni, la presentació dels actes a la Sala Bernat Martorell i la inauguració d'un tast d'imatges d'aquests anys a can Ramis. Entre els actes de celebració destaca la novetat de la Filferrada el dissabte 25, amb el cercavila i el ball de gitanes de la colla del filferro, el tradicional ball de gitanes el diumenge 26, la realització del pregó de Festa Major, i de cara al 2018, una exposició i l'edició del llibre de les Gitanes a Sant Celoni. A més, de ben segur que sorgiran d'altres propostes i iniciatives per fer més gran aquesta celebració.

10 comparses a la rua de carnaval
 
Dissabte a 2/4 de 7 tarda arrencarà la Rua des de darrera de la Biblioteca i encapçalada per la carrossa del Rei Carnestoltes i els seus personatges de la mà de Bocs i Cabres de Sant Celoni. La rua comptarà amb 9 comparses més formades per més de 600 persones: Moulin rouge, Tocats de l'ala, L'alegria de les 4 estacions, Yellow submarí, Lions of bàsquet, Les Divines, Thriller, Cafè, Els Trileros i Soler 60!. A continuació de les comparses hi haurà l'espai per a totes les persones que s'hi vulguin afegir amb les seves disfresses. Enguany s'arriba a la XXI Concurs de comparses amb premis a les comparses: la més original, la més animada, la més elaborada i la més votada. Els premis es lliuraran durant el sopar que es farà al Pavelló.

L'itinerari de la rua serà el següent: passeig Rectoria Vella, carrer Torras i Bages, carrer Ramis, carrer Grup Escolar, passeig dels Esports, plaça Comte del Montseny, carrer Sant Martí, carretera Vella, carrer Anselm Clavé, Plaça de la Vila (1), carrer Torras i Bages, c arrer Bruc i carrer Esteve Cardelús.

 
Arxivat a