Un decret de la Generalitat protegirà les hectàrees del Montseny anul·lades pel Suprem

La Diputació de Barcelona s'ha reunit aquesta tarda amb alcaldes i regidors dels municipis del Parc Natural del Montseny

21 de febrer del 2017
Actualitzat el 22 de febrer a les 16:34h
Reunió de la Diputació amb els ajuntaments del Parc Natural del Montseny
Reunió de la Diputació amb els ajuntaments del Parc Natural del Montseny | Jordi Purtí
Tranquil·litat ha estat el missatge que la Diputació de Barcelona han volgut transmetre aquesta tarda als representants dels ajuntaments que integren el Parc Natural del Montseny després de la sentència del Tribunal Suprem que anul·la el Pla Especial de Protecció del Medi Natural del Montseny aprovat l'any 2008.

En aquest sentit, Jesús Calderer, diputat adjunt d'Espais Natural de la Diputació de Barcelona ha explicat que la trobada d'aquesta tarda a la Torre Mariona de Mosqueroles, a banda d'explicar la sentència del Suprem també ha servit per treure la preocupació dels alcaldes i regidors que han participat en la reunió.

Recordem que l'anul·lació d'aquest pla afecta a més de mil set-centes hectàrees que ara queden desprotegides ja que amb la sentència del pla especial suposa retornar als límits de protecció del Montseny de l'any 1977, vigent abans del 2008. En qualsevol cas Jesús Calderer ha manifestat que la Generalitat aprovarà  un decret que protegirà aquestes hectàrees que ara queden fora del pla. A partir d'ara els passos a seguir és que la Diputació de Barcelona i els ajuntaments comencin a treballar per consensuar un nou pla especialñ de protecció del Montseny.

La sentència del Tribunal Suprem, acollint la tesi del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, manté que el Pla no és un simple pla de gestió o d'ordenació de recursos naturals, o de mera gestió de l'àmbit protegit "sinó que té la naturalesa de pla territorial sectorial, on s'hi escomet una nova categorització del sol i conté normes i determinacions de caràcter urbanístic en ordre a l'establiment d'usos, construccions i activitats prohibides i permeses".