Agents Rurals i Bombers retiren el niu de vespa velutina del Pertegàs

Dintre del niu s'hi han trobat alguns exemplars morts de vespa d'origen asiàtic

Redacció
19 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:58h
Despenjat el niu de vespa asiàtica del Pertegàs, a Sant Celoni.
Despenjat el niu de vespa asiàtica del Pertegàs, a Sant Celoni. | Agents Rurals

Els Agents Rurals amb l'ajut dels Bombers han retirat aquesta setmana el niu de vespa velutina, d'origen asiàtic, que es va localitzar en un dels arbres del Pertegàs el novembre passat una vegada van caure les fulles dels arbres, tot i que ja feia temps que s'estava buscant perquè s'havien detectat exemplars d'aquesta vespa, tant a Sant celoni com a Gualba. Per despenjar el niu s'ha utilitzat un camió escala dels Bombers i equipament especial per evitar possibles picades. Dintre del niu s'hi han trobat alguns exemplars morts de vespa.

Que el niu s'hagués trobat al capdamunt d'un platan no es gens estrany ja que el seixanta per cent dels casos trobats han niat en zones fresques i arbres alts i sempre evitant les coníferes. Tal com ja vam informar a BaixMontseny.info, la vespa velutina es mostra molt pacífica amb els humans i els seus objectius predilectes són els eixams d'abelles de la mel cosa que provoca molts problemes als apicultors, però també s'alimenten d'insectes polinitzadors.

En qualsevol cas, tot apunta que de cara el futur més immediat, si és que no es troba una solució per eliminar-les abans, ens haurem d'anar acostumant a aquest paisatge ja que "han vingut per quedar-se", va explicar en el seu dia Antoni Armengol, de l'empresa Anura Montseny i que ha fet un seguiment de la presència de la vespa asiàtica a Sant Celoni. A la primavera les reines construeixen uns nius primaris a partir dels quals formen les seves colònies. Els nius de l'any anterior no són reutilitzats i queden abandonats. D'acord amb la petició de l'Ajuntament, els agents rurals han tallat la branca que sustentava el niu.

Arxivat a