Santa Maria de Palautordera recull un cinc per cent més d'orgànica l'any 2016

L'any passat se'n van recollir 644 tones però encara s'està llunt del 60% que estableix Europa per l'any 2020

Redacció
17 de febrer del 2017
Actualitzat a les 15:59h
Repartint cubells airejats per reciclar l'orgànica a Santa Maria de Palautordera.
Repartint cubells airejats per reciclar l'orgànica a Santa Maria de Palautordera. | Jordi Purtí

L'any 2016, la recollida selectivaa Santa Maria de Palautordera ha representat un 38% del total de residus recollits, dos punts més que l'any 2015. No obstant, des de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament palauenc es remarca que encara s'està molt lluny del 60% que estableix Europa per l'any 2020, i encara més del 90% real de materials reciclables que hi ha a les escombraries que es generen al municipi.

D'aquesta recollida selectiva, la matèria orgànica continua sent la més important quantitativament (644 tones) seguida del paper-cartró (173 tones), el vidre (171) i els envasos (145). Les quantitats de cadascuna de les fraccions han augmentat respecte el 2015, essent la més destacable la matèria orgànica que ha augmentat un 5%.  

En el cas de la fracció resta, durant l'any 2016 s'ha recollit un total de 2.867 tones, 43 tones menys que l'any anterior. En qualsevol cas, la fracció resta encara és la fracció de la que se'n recull més quantitat, significant un 62% del total de residus generats. Per això, l'AAjuntament recorda que una bona separació en origen millora la recollida selectiva i augmenta l'aprofitament dels materials, reduint l'impacte ambiental de la generació de residus, així com el cost del seu tractament. 

En aquest sentit es posa l'exemple que la part dels palauencs que no separen a casa els residus, l'any 2016 ha suposat per a l'economia municipal un sobrecost de 110.000 euros del rebut de la brossa. Seguint aquesta línia es potencia el missatge de "A més reciclatge, menor serà el cost de gestió dels residus i menor serà l'import de la taxa a pagar".