Santi Santamaria, el xef de la cuina tradicional

El reconegut cuiner, propietari del restaurant de Sant Celoni el Racó de Can Fabes, amb tres estrelles Michelin, va morir de forma sobtada el 16 de febrer de 2011, avui fa sis anys

Redacció
16 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:52h
 Santi Santamaria va guanyar la primera estrella Michelin al 1988
Santi Santamaria va guanyar la primera estrella Michelin al 1988 | Adrià Costa

El reconegut cuiner Santi Santamaria, propietari del restaurant de Sant Celoni el Racó de Can Fabes, amb tres estrelles Michelin, va morir el 16 de febrer de 2011, avui fa sis anys, durant un viatge a Singapur i a l'edat de 53 anys. El recordem amb els vídeos de diverses entrevistes.

Nascut el 26 de juliol del 1957, Santamaria portava una llarga trajectòria en el món de la cuina. L'any 1981, va obrir el seu conegut restaurant  amb la seva dona Àngels, i set anys més tard aconseguia la primera estrella Michelin.

El 2008 va provocar una forta polèmica en reivindicar la cuina tradicional enfront la cuina amb química empresarial i l'espectacle mediàtic d'altres xefs.

El 2009, la Guia Michelin va distingir el cuiner amb un total de set estrelles -tres a Can Fabes, dues al Santceloni, una a l'Evo i una al Tierra, aquests dos últims restaurants a Barcelona. És el màxim nombre d'estrelles mai atorgat a un xef espanyol.


 

Santi Santamaria va guanyar la primera estrella Michelin al 1988. Foto: Adrià Costa

Arxivat a