Un temporal de xaloc pot deixar fins a 80 litres de pluja

Les precipitacions, que es generalitzaran a partir del migdia, acumularan les quantitats més importants al nord-est | La cota de neu serà molt alta i no baixarà dels 1.800 metres

La cota de neu se situarà per sobre els 1.800 metres.
La cota de neu se situarà per sobre els 1.800 metres. | Arnau Urgell
Redacció
13 de febrer del 2017
Actualitzat a les 12:47h
Un temporal de xaloc afectarà de ple Catalunya a partir d'aquest migdia, especialment a la meitat nord. Pot deixar fins a 80 litres de pluja en comarques del nord-est mentre que a la resta del país les quantitats poden ser menors, malgrat que a la majoria de punts es recolliran entre 10 i 20 litres i, puntualment, fregar els 30-40.

Des de primera hora del matí es poden escapar quatre gotes en qualsevol comarca. Seran, això sí, precipitacions molt febles i sovint acompanyades de fang. La pluja anirà a més a partir del migdia deixant acumulacions importants en comarques com el Ripollès, la Garrotxa, el Berguedà, l'Alt Empordà i l'entorn del Montseny. En aquest sentit el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís –de risc baix- per la possible acumulació de fins a 100 litres en 24 hores.

La cota de neu serà molt alta per estar en ple febrer. A la cara sud es pot situar a l'entorn dels 1.800-1.900 metres mentre que a la cara nord podria fregar els 2.000 metres. La situació d'inestabilitat es pot allargar, com a mínim, fins al dimecres.