El kit ignífug de Vallfirest augmenta la protecció dels bombers en els incendis forestals

L'empresa de Vallgorguina ha presentat el material en la Cimera mundial de seguretat en incendis forestals que se celebra a Barcelona

Redacció
01 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:08h
Kit ignífug de Vallfirest que ofereix més protecció als bombers
Kit ignífug de Vallfirest que ofereix més protecció als bombers | NBM
La seguretat dels bombers per fer front als incendis forestals i, sobretot en cas de quedar-hi atrapats, cada vegada és més gran i les possibilitats de sobreviure augmenta exponencialment. Aquesta és la idea que explica Javier Baena, gerent de l'empresa de Vallfirest amb seu social a Vallgorguina, en el decurs de la Cimera Mundial de Seguretat en Incendis Forestals (International Wildland Fire Safety Summit) que aquests dies se celebra a Barcelona.

L'empresari vallgorguinenc ha aprofitat l'esdeveniment per presentar el kit d'autoprotecció per a bombers, que ja es comercialitza des de fa dos anys. Està format d'un refugiignífugVFExtrem Shelterambuna composicióde materials queproporciona unamillorade les prestacions anivelld'aïllament,i unnou dissenybasaten la posiciófetalque permet reduir elpesivolum.

La Motxilla
VFExtremPackambarnèsergonòmici transpirableque distribueixel pes delsdiferentselementsd'unaformaoptimitzadasobreel torsdel bomber.Ofereix una completa llibertatde movimentper a untreballàgilambeinesmanuals.El cinturóintegrat unsistemad'hidratació de1.5litres, i comptaamb el sistemaaliceclipque permet configurarelsaccessoris quenecessiti cadausuari.

I un equip d'aire
de tres minuts pur-fred, necessari enuna maniobra d'autoprotecció, reduintla intoxicacióilescremades deviesrespiratòries. En aquest sentit, Javier Baena no dubte en assegurar que
pot semblar poc temps, "però tres minuts suposen un avantatge molt important per sobreviure en situacions d'atrapament".

Mantes inífugues per a vehicles

Encasd'atrapament enincendiforestal,lespossibilitatsde supervivènciaal xoctèrmicdel frontde focdepenen delsprotocolsde seguretat queesrealitzini delsequipaments delsquees disposin. A Vallfirest també handesenvolupat unkitde mantesignífuguesadaptable avehicleslleugersicamionsutilitzatsen extinciód'incendis.Aquestproductecom a objectiul'aïllamenttèrmica l'interiorde lescabinesdurantl'atrapament.

La seva major
efectivitatesdónaconjuntamentambequipsd'aspersorsexternsper evitar ladestrucció delsvidresil'úsd'equipsde respiracióassistidaa l'interior delvehicle.Els kitsde mantesesdissenyeniesconfeccionena midaper a cadamodelde vehicle.


Javier Baena, enginyer forestal i també ha format part dels GRAF, ha explicat que hi ha molts factors que han modificat els incendis forestals i els bombers també estan més exposats. Per això, Vallfirest aposta cada vegada més per la seguretat a qui es dedica a la prevenció i extinció d'incendis forestals. Avui, l'empresa de Vallgorguina ja ven els seus productes a més de trenta països a tot el món. El Ministeri de Densa espanyol també és un dels seus clients.

 
Arxivat a