De Sant Celoni al mundial de motos tallant pernil

Óscar Giménez del bar 3JJJ va estar tallant pernil durant dos dies en el Circuit de Cheste per l'equip de Moto2 AGRT de Karlos Arguiñano en la darrera cursa del mundial de motos

Redacció
29 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:37h
Óscar Giménez tallant pernil al seu local
Óscar Giménez tallant pernil al seu local | Jordi Purtí
"Tallar pernil és un art que no és gens fàcil. S'ha de ser precís en cada tall i s'ha de saber presentar. És a dir traça i delicadesa." Qui diu això és Óscar Giménez, responsable del bar de tapes 3JJJ de Sant Celoni que en la darrera cursa del mundial de motos que es va celebrar al Circuit Ricardo Tormo de Cheste, a la comarca valenciana de Foia de Bunyol, va tenir l'oportunitat de tallar pernil durant dos dies en el box de l'equip AGRTeam de Moto2 de Karlos Arguiñano, el medàtic cuiner basc.

Explica que va ser un tren que va passar i que no podia deixar escapar quan el seu amic John i el seu germà José Giménez, que treballen amb l'equip de Moto2, li van fer la proposta. Unes fotos d'alguns plats de pernil que ja havia fet van ser el passaport per viure "una inoblidable i gran experiència", tal com ho qualifica Òscar Giménez.
 
El tallador del 3JJJ explica que va viure nervis i responsabilitat "però saps que és un moment per demostrar el que portes dins i has de transmetre professionalitat, elegància, confiança i també molta imaginació perquè la presentació també hi fa molt i les variants són infinites". Després de dos dies de fer anar els ganivets i donar vida a la peça assegura que se sent molt satisfet ja que es va sentir valorat.
 
De fet, Óscar Giménez ara és al davant del bar, fundat pels seus pares Juan José i Juana --d'aquí les 3JJJ- fa trenta-cinc anys al barri de Sant Ponç i el pernil és el producte estrell. No en va assegura que en un any en poden arribar a tallar cap a noranta. Per això, s'està especialitzant per millorar la tècnica fent cursos de ganivets i esmolats a la Escuela Internacional de Cortadores de Jamón (EICJ) i cursos de tallador professional, i més ara que aviat començarà obres de renovació del local per donar-li un nou aire de bar-restaurant i que també tindrà una barbacoa.

Óscar Giménez presenta un plat de pernil Foto: NBM

 
Arxivat a