Protagonisme del Baix Montseny en la campanya que demana ràtios de 20 alumnes per aula

La impulsa la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'alumnes de Catalunya (Fapac) amb presència del celoní Mario Parra

Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat el 26 de gener a les 8:19h
El celoní Mario Parra, a la dreta de la imatge, en la presentació de la campanya de la Fapac
El celoní Mario Parra, a la dreta de la imatge, en la presentació de la campanya de la Fapac | Fapac

El Baix Montseny té un protagonisme destacat en la campanya de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) per aconseguir baixar les ràtios fins als 20 alumnes per aula en l'educació infantil i primària i, de manera especial en el curs de P3. La campanya presentada aquest dimarts 24 de gener a Barcelona té l'objectiu d'evitar tancar línies i escoles.

En la roda de premsa convocada per la Fapac, i a la qual hi va participar el celoní Mario Parra, president de la Federació del Maresme-Vallès Oriental, es va deixar clar que adoptar aquesta mesura "serviria per lluitar contra la segregació escolar amb una distribució de l'alumnat més equitativa".

En aquest sentit es recaalca que la davallada demogràfica s'ha d'aprofitar per mantenir les mateixes línies educatives de P3 i reduir el número d'alumnes per classe. Segons la Fapac "contràriament, Ensenyament utilitza aquest descens per tancar línies i continuar amb una política de retallades encobertes i estalvi de recursos". Per la Federació, la supressió de línies dels darrers anys són conseqüència d'una mala planificació escolar i distribució de l'alumnat.

Més enllà de les demandes de la campanya també han explicitat quines són les seves raons de les quals en destquen l'efecte positiu sobre el rendiment acadèmic, l'ensenyament més individualitzat i una correcta atenció a les necessitats de l'alumnat, garantia d'una major satisfacció professional del professorat, la possibilitat d'implantar noves metodologies d'innovació i afavorir la implicació familiar en l'educació.

Per aconseguir-ho, la Fapac ha obert una recollida massiva de signatures a la plataforma Change.org per tal que les més de 2.200 AMPA federades de tot Cataalunya, famílies i ciutadania en general, s'adhereixin a aquesta petició. També hi té una participació activa en la reivindicació l'Ampa de l'escola Matagalls de Santa Maria de Palautordera.
 

L'Ampa de l'escola Matagalls de Santa Maria de Palautordera també dona suport a la campanya per abaixar les ràtios a les aules Foto: Anna Rodríguez