Al febrer torna a Arbúcies el cicle musical d'hivern Arbsons

El doble concert del Cor Lutiana va obrir aquest cicle, que culminarà amb l'estrena de l'òpera Jordi i el Leviatà

Redacció
24 de gener del 2017
Actualitzat a les 8:54h
Glòria Garcés a l'Arbsons d'Arbúcies
Glòria Garcés a l'Arbsons d'Arbúcies | NBM
El cicle musical d'hivern Arbsons torna amb una bona embranzida i amb un caire de música més local que en altres ocasions. El primer concert el va oferir ja la coral de veus blanques Lutiana, el 7 de gener, que va omplir en dues sessions el teatre El Centre. El cor d'rbúcies, que compta també amb cantants de Sant Hilari i de Sant Celoni, va oferir un espectacle basat en musicals clàssics i adornat amb una excel·lent coreografia.
 
Arbsons continuarà l'11 de febrer amb un concert que oferiran el guitarrista Joan Furió i la pianista Eulàlia Vivas, on presentaran el seu disc Retrats. El concert es durà a terme a les 7 de la tarda a la sala de teatre Daniel Martí de la Llar de Jubilats. El cicle prosseguirà el diumenge 5 de març amb el teatre-musical Cromàtic, de la Companyia Com Sona? Aquest espectacle familiar es farà al Teatre El Centre a les 11 del matí.
 
L'11 de març hi haurà l'actuació de la Big Band del CME de Sant Celoni i el 8 d'abril serà el moment de Glòria Garcés, una artista molt consolidada en el context musical català, per oferir les seves cançons amb el to d'intimitat i proximitat que sempre l'ha caracteritzat. Interpretarà Nits en blanc, acompanyada d'Evandro Correa (guitarra) i Xavi Molina (saxo i clarinet).
 
El punt culminant d'aquesta edició d'Arbsons, no obstant això, el marcarà l'estrena mundial de l'òpera Jordi i el Leviatà, del compositor Antonio Fajardo, que es farà el 13 de maig. L'òpera compta amb la participació d'un baix (Sant Jordi), que interpretarà el mateix Antonio Fajardo, una soprano (princesa Cleodolinda), Maria Casado, i una altra soprano (sacerdotessa Agarta), a més de quatre personatges amb papers més secundaris. El pianista serà Pere –Mateu Xiberta, que portarà també la direcció musical. Un aspecte molt destacat d'aquesta òpera és que comptarà amb la participació del cor infantil Clau de Sol de l'Escola de Música d’Arbúcies, interpretant el Cor d'Ànimes il·luminades.
 
Enguany la Regidoria de Cultura ha intentat donar un tomb a aquest cicle musical, per donar sortida a un bon grup de músics locals amb projecció universal. La pretensió és potenciar els valors des que s'inicien a l'Escola de Música fins que, ja consolidats, van mostrant les tendències musicals on se senten més realitzats.
 
 
Arxivat a