La Mostra de Cuina Casolana i el concert de música barroca realcen la Festa Major de Palau

Dos dels actes més seguits de la proigramació festiva de Sant Proget

Redacció
23 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:04h
32a Mostra de Cuina Casolana a Santa Maria de Palautordera
32a Mostra de Cuina Casolana a Santa Maria de Palautordera | NBM
Una tarda de teatre a l'Envelat posarà el punt i final a Santa Maria de Palautordera a un cap de setmana llarg de Festa Major de Sant Proget 2017 que malgrat el fred i la pluja d'aquests darrers s'ha pogut gaudir amb intensitat i, d'una manera molt especial ahir diumenge amb dos dels actes més rellevants de la programació festiva.

Per una banda la 32a Mostra de Cuina Casolana que organitza el Grup Mostra de Cuina que ha batut un rècord amb una quarantena de cuineres i restauradors de Palau i més de quatre-cents comensals que un any més han preparat una gran diversitat de primers i segons plats, postres i begudes. Des de l'organització es diu que després de tants anys de celebrar la festa "alegria i felicitat", són les dues paraules que la defineixen i que tenen el convenciment que és una festa amb futur "per la incorporació de gent jove que ens porten aires frescos i punts de vista diferents". La festa, que persegon any consecutiu ha incorporat el concurs de fotografia, va acabaramb una sessió de ball amb Moncayo Músic, un duet format per Rut Camps i Jordi Moncayo.
 

Magnificat de Johann Sebastian Bach a la parròquia de Santa Maria de Palautordera Foto: Teresa Solé


I per altra banda, el concert de música barroca que es va ahir a la tarda va emplenar l'església parroquial i amb la interpretació de dues peces. Per començar es va cantar la Missa de Minuit, del compositor francès Marc-Antoine Charpentier, a càrrec de l'Obrador Coral de Rubí i Ermini Ensemble sota la direcció de Montserrat Bertral. I tot seguit, el Magnificat de Johann Sebastian Bach amb el Cor de Cambra Palautordera, Obrador Coral de Rubí i el conjunt orquestral de Rubí. Una peça per a cinc veus, solistes i orquestra dirigida per Joan Valero.

La pluja que va caure ahir al matí va deslluir el Taller d'agility i taller d'obediència canina que organitzava Abecan Palautordera i que es va suspendre per celebrar-los en una altra data i la 1a Marxa Canina Solidària a favor d'Afadis Baix Montseny que es va traslladar a la pista coberta dels barris del Pont Trencat, Moixerigues i Pont Romà on es va fer les exhibicions canines K-9, gossos policials.
 

Exhibició canina K-9 a la Festa Major de Sant proget Foto: NBM