L'Ajuntament de Palau segueix prenent mesures per controlar les colònies de gats

Treballa conjuntament amb l'Associació Protectora d'Animals de Granollers i la Clínica local Montseny Veterinaris

Redacció
03 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:00h
Gats de carrer
Gats de carrer | Jordi Purtí

L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera segueix treballant, amb el suport de l'Associació Protectora d'Animals de Granollers i la Clínica local Montseny Veterinaris amb el propòsit de detectar les colònies de gats establertes en diferents punts del municipi i controlar la reproducció dels felins al carrer. Per tant, el control consisteix en la captura, esterilització i devolució dels felins a la colònia en la qual s'han establert. En aquest sentit, es recorda que les colònies no productives són la millor opció per aconseguir una situació d'equilibri i convivència entre els gats i les persones per mantenir una estabilitat demogràfica i el control de l'estat de salut dels felins.

Des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament s'informa que les colònies de gats no controlades poden generar queixes contínues, especialment si colonitzen patis interiors i jardins en zones urbanes. Les colònies se solen consolidar en indrets on hi troben punts constants d'aliment i habitualment són nombroses per la gran capacitat que tenen en reproduir-se en el cas que no s'hagin estirilitzat abans.

Per reconèixer si un gat o gata està esterilitzat i forma part d'una colònia controlada, ho pots saber perquè porten una senyal en una orella.