Els alumnes de l'Institut Baix Montseny i els infants d'El Blauet fan pals per fer cagar el Tió

Una experiència enriquidora per a petits i grans

Redacció
23 de desembre del 2016
Petits i grans comparteixen activitats als centres educatius de Sant Celoni
Petits i grans comparteixen activitats als centres educatius de Sant Celoni | AJSC
Els infants de l'escola Municipal Bressol El Blauet juntament amb la col·laboració d'alumnes de 3r i 4t d'ESO de l'Institut Baix Montseny han fet pals per fer cagar el Tió aquest dijous 22 de desembre. Els petits han construït els pals mentre que els alumnes de l'Institut han ajudat amb la decoració.

Els alumnes de 3r i 4t d'ESO provenen del Programa Amatista, projecte de diversificació curricular que combina les hores lectives amb tastets laborals per reforçar la motivació i l'aprenentatge significatiu. D'aquesta manera, el passat dijous, 15 de desembre, tant infants com alumnes van gaudir de moments de curiositat, complicitat i alegria en compartir l'espai i una activitat nova per tots els implicats.

Aquesta experiència també s'inclou dins del projecte "Compartim" de l'escola bressol, que compta amb la col·laboració de l'Institut Baix Montseny amb aquest tipus de propostes. La valoració per part dels dos centres és molt positiva ja que aquesta col·laboració fomenta la responsabilitat de l'alumnat, millora l'autoestima davant d'una activitat on se senten útils, augmenta el sentiment de pertinença a la comunitat i promou l'empatia dels alumnes de l'Institut. I d'altra banda, els infants de 0 a 3 anys tenen l'oportunitat de relacionar-se, comunicar-se i expressar-se amb joves, un perfil diferent a l'adult i els seus iguals i els permet aprendre una manera diferent valors com l'estima, el respecte, l'escolta i la confiança.
 
 
Arxivat a