El ple de Breda aprova un pressupost de prop de 3,4 milions d'euros

El sanejament i dignificació de la plaça del Claustre amb una partida de 50.000 euros una de les inversiosn més destacades | Es contempla per aquest any 2017 una reducció d'operacions bancàries per valor de 297.000 euros, amb l'objectiu de rebaixar l'endeutament

Redacció
05 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:00h
Una sessió plenària a Breda
Una sessió plenària a Breda | AJB
El ple de Breda ha aprovat el pressupost general de l'any 2017 per un import total de 3.384.450 euros, una quantitat lleugerament inferior al que ha regit aquest any 2016, ja que no es concerten operacions bancàries per tal de reduir l’endeutament. Segons els números aprovats es contempla per aquest any 2017 una reducció d'operacions bancàries  per valor de 297.000 euros, amb l'objectiu de rebaixar l'endeutament, de manera que es tancarà l'any vinent en 1.186.462 euros.

Els comptes contemplen que els 8 treballadors municipals amb un sou per sota dels 1.000 euros nets mensuals assoleixin aquesta xifra. Aquest augment es fa en compliment de la moció presentada pel grup d'Esquerra Republicana al Ple Municipal Ordinari del passat 30 de maig en la que es comprometia a l'adopció del salari mínim de 1.000 euros en 14 pagues per a tots els treballadors municipals durant aquesta legislatura.

Inversions

Pel que fa a inversions hi destaca el sanejament i dignificació de la plaça del Claustre, que compta amb una partida de més de 50.000 euros provinents d'una subvenció de la Diputació de Girona, la creació d'un camí fluvial a la Riera del Repiaix, de la qual s'adequarà una part per a convertir-la en un camí transitable, dotat amb 35.000 euros subvencionats pel PUOSC; les obres d'accés al futur tanatori, que serà una realitat l'any vinent amb una partida de 20.000 euros.

En aquest mateix capítol també s'ha pressupostat la reposició d'enllumenat públic, lligada al projecte BeEnerGI de la Diputació de Girona, a través del qual es canviaran els punts de llum de la via pública del municipi a tecnologia LED que suposarà un estalvi energètic; També es destinen 10.000 euros en participació ciutadana, que s'augmenta en relació a la destinada el 2016, de 1.000€. D'aquesta forma s'implicarà a la ciutadania a alguns dels processos de decisió del govern municipal; 5.000€ per al programa "Viles pel Benestar" i 5.000 euros més per a la construcció i manteniment de franges perimetrals al municipi per a la prevenció d'incendis forestals, a banda d'altres petites inversions.

El punt es va aprovar amb el vot a favor del grup d’Esquerra Republicana, l'abstenció del grup de Convergència i Unió i els vots en contra dels grups de Tots per Breda i la CUP, que van manifestar el seu desacord amb les xifres presentades.