Una cinquantena de persones reclamen urgències de pediatria a l'Hospital de Sant Celoni

Han tingut el suport de diputats de tres diputats del Parlament de Catalunya de Junts pel Sí, PSC i Ciutadans

Redacció
12 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:08h
Concentració davant l'Ajuntament reclamant urgències de pediatria a l'Hospital de Sant Celoni
Concentració davant l'Ajuntament reclamant urgències de pediatria a l'Hospital de Sant Celoni | Jordi Purtí
Una cinquantena de persones del col·lectiu Mares del Baix Montseny s'han manifestat aquesta tarda a la plaça de la Vila de Sant Celoni per reivindicar una vegada més el servei d'urgències de pediatria a l'Hospital de Sant Celoni. La manifestació d'avui, a més, tenia l'objectiu de fer pressió a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya que s'ha de reunir aquest mes de desembre per debatre la qüestió, tal com ha explicat Helena López Vallejo, una portaveu de Mares del Baix Montseny.

El debat a la comissió s'ha anat posposant des del mes d'abril i ara sembla que tenen el compromís de tots els grups parlamentaris de portar el tema a debat. Helena López Vallejo diu que "no solament volem que es debati sino que el vot sigui afirmatiu". Pel que fa a l'optimisme de la resolució la portaveu de Mares del Baix Montseny diu que fa la sensació que s'ha anat posposant el debat per no haver de dir-nos que no implantaran el servei "si ens han de dir que no que ens ho diguin i nosaltres, en aquest cas, ja ens rearmarem i farem un altre tipus de campanya".

A l'acte reivindicatiu d'avui hi ha hagut la presència de tres diputats del Parlament de Catalunya, Jordi Cuminal de Junts pel Sí, Jordi Terrades del PSC i Eusebio Barra de Ciutadans. També hi ha donat suport l'alcalde de Sant Celoni, i regidors de diversos ajuntaments del Baix Montseny.

En aquest darrer any, el col·lectiu ha portat a terme diferents accions com recollida de més de cinc mil signatures, portar la problemàtica al Síndic de Greuges, entrevistar-se amb diferents grups polítics representats en el Parlament de Catalunya i una gran manifestació el passat mes d'abril amb sortida de la plaça de la Vila de Santa Maria de Palautordera fins la plaça de la Vila de Sant Celoni. També han rebut el suport de la majoria d'ajuntaments del Baix Montseny amb l'aprovació de mocions en els respectius plens i, fa pocs dies, també els dóna suport de les Ampa del Baix Montseny.
 

Pancarta reivindicativa reclamant urgències de pediatria a Sant Celoni Foto: mares baix montseny

Arxivat a