L'Ajuntament d'Hostalric s'adhereix al projecte «No puc esperar!»

Aquesta iniciativa està pensada per a facilitat el dia a dia de les persones que necessiten utilitzar un lavabo urgentment per un problema mèdic no contagiós

Redacció
22 d'octubre del 2016
No puc esperar!
No puc esperar!
L'¡Ajuntament d'Hostalric ha acordat adherir-se al projecte "No puc esperar!". Es tracta d'una iniciativa pensada per a facilitar el dia a dia de les persones que necessiten utilitzar un lavabo urgentment per un problema mèdic no contagiós. Els destinataris d'aquesta iniciativa són els pacients amb malalties inflamatòries intestinals (malaltia de crohn í colitis ulcerosa), els pacients ostomitzats o colectomítzats, els pacients sotmesos a cirurgia per un càncer de recte i tots aquells pacients que els metges col·laboradors amb el projecte considerin que cal incloure.

Un dels problemes que més angoixa a aquestes persones és la necessitat contínua, i de vegades imprevisible, d'anar al lavabo; de manera que els costa sortir de casa per por de no trobar un lavabo accessible en el moment necessari. Tot això pot suposar una minva de la seva qualitat de vida.

El projecte "No puc esperar!" té dues finalitats: facilitar l'accés ràpid i de manera gratuïta als lavabos als pacients en qualsevol lloc i sempre que ho necessitin i conscienciar la societat sobre les malalties inflamatòries intestinals i les necessitats que tenen qui les pateixen.

L'adhesió de l'Ajuntament d’Hostalric a aquest projecte significa que a partir d'ara identificarà les instal·lacions municipals per poder atendre els afectats d'aquestes malalties. Igualment, des de l'ajuntament es promourà el projecte "No puc esperar!" a tota la ciutadania de la vila, amb especial atenció als establiments comercials.

Compta amb el suport, a Catalunya, del Consell Consultiu de Pacients del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de la Societat Catalana de Digestologia, de l'Institut Català de la Salut, de GETECCU (Grupo Español de Trabajo en Enfermedad de Crohn y Colitis Ulcerosa), i la col·laboració d'AbbVie.