El KM Vertical Sitja del Llop decideix els campions estatals

Té la sortida aquest dissabte 22 d'octubre al municipi de Montseny i acaba al Turó de l'Home | Per motius de sostenibilitat del medi se suspèn la Downhill | Diumenge se celebrarà una nova edició de la Marató del Montseny

La Sitja del Llop és una prova curta però explosiva
La Sitja del Llop és una prova curta però explosiva | Josep M Montaner
Redacció
21 d'octubre del 2016
Actualitzat el 22 d'octubre a les 15:07h
Aquest disssabte 22 d'octubre al Montseny es disputa una nova edició del Kilòmetre Vertical Sitja del Llop que en aquesta ocasió serà la prova final i definitiva de la Copa d'Espanya de Carreres per Muntanya Verticals FEDME - Gran Premi Four Factors. La sortida es farà des del municipi de Montseny i tindrà el seu final al cim del Turó de l'Home fent un recorregut de pujada constant amb 1.185 metres de desnivell..
 
La vertical de la Sitja del Llop serà la quarta i última carrera puntuable per a la Copa d'Espanya i es presenta més emocionant i oberta que mai. Francisco Javier Navarro de la selecció d'Aragó i Virginia Pérez, actuals líders del certamen, han confirmat la seva presència per efensar la seva posició ja que la bonificació del 20% de l'última prova pot ser crucial per al desenllaç final. Tots dos corredors han disputat la totalitat de les carreres i hauran de descartar el seu pitjor resultat igual que la majoria dels seus rivals.
 
En categoria masculina Joan Moreno, de la Selecció Balear, és sobre el paper el segon màxim favorit per davant de Daniel Magallón, de la Selecció d'Aragó. En categoria femenina, a més de la líder Virginia Pérez, no cal descartar Laura Sola de Miguel, de la selecció valenciana, que acumula dos segons llocs i Amanda Martín, de la selecció balear, i María Pilar Alquézar de la selecció d'Aragó són altres corredores amb possibilitats.
 
Suspensió de la Downhill
 

D'altra banda, l'organització ha comunicat que lamenta que per causes alienes a l'organització i, seguint les indicacions de la direcció del Parc Natural del Montseny, es veuen obligats a suspendre el Downhill i per tant la Dual Pro (combinada) de la Sitja del Llop. "Motius excepcionals en l'ecosistema del Montseny, fan replantejar als tècnics del Parc Natural del Montseny la celebració de més curses en general i de curses especialitzades (com un descens vertical) en particular". Finalment, i després d'haver mantingut diverses converses amb l'òrgan gestor del parc, i davant els motius que us esmentats s'ha pres la decisió de suspendre la Downhill.
 
El plat fort d'aquest final de temporada de les Carreres per Muntanya FEDME serà la Marató del Montseny, que també tancarà la Copa d'Espanya de Carreres per Muntanya a Sant Esteve de Palautordera el diumenge 23 d'octubre, en un cap de setmana vibrant de carreres en el Parc Natural del Montseny.