Prop de 200 persones encerclen la base militar de Sesolles al cim del Montseny

La diputada de la CUP Gabriela Serra diu que la nova república catalana "no la volem militaritzada" | L'acte reivindicatiu l'han impulsat les CUP del Baix Montseny per recuperar les instal·lacions militars

12 d'octubre del 2016
Actualitzat el 13 d'octubre a les 15:47h
Gabriela Serra també reclama el retorn de les instal·lacions militars de puig Sesolles als catalans
Gabriela Serra també reclama el retorn de les instal·lacions militars de puig Sesolles als catalans | Jordi Purtí
Ni el fred, ni la boira, ni l'amenaça de pluja ha impedit que gairebé dues-centes persones hagin seguit aquest matí la crida sota el lema "Recuperem el cim!" impulsat per les CUP del Baix Montseny amb el propòsit de reivindicar i encerclar aquest 12 d'octubre les instal·lacions militars del puig Sesolles propietat del Ministerio de Defensa, al cim del Montseny a poca distància del Turó de l'Home. Un acte reivindicatiu que ha comptat amb la presència de la diputada de la CUP al Parlament de Catalunya, Gabriela Serra. En el seu discurs ha estat clara i contundent "aquest país fa molt temps que és antimilitarista. En el seu moment els catalans ja vam dir no a l'OTAN perquè la nostra cultura i els nostres valors són diferents: no volem violència".

I en aquest sentit ha recordat que al Parlament de Catalunya ja s'han fet diverses propostes de resolució, que aviat s'hauran de respondre, relacionades amb l'antimilitarisme com és el cas que totes les infraestructures militars de Catalunya siguin retornades, que es prohibeixin les desfilades militars, que no es permeti la presència de l'exèrcit al Saló de la Infància i que es prohibeixin les maniobres militars que des de l'any 2015 han augmentat "per atemorir-nos i demostrar que l'exèrcit segueix manant", ha reblat Gabriela Serra.

Tampoc no volen que amb diners públics es financiïn empreses amb interessos militars com és el cas d'Indra "estem creant un nou país, una nova República Catalana i no la volem militaritzada", ha conclòs la diputada de la CUP.

 

Mariona Pascual, regidora de la CUP a Sant Celoni, Gabriela Serra i Carles Lumeras encerclat la base militar Foto: Jordi Purtí


Que se'n vagin del tot

També ha participat  l'advocada de Sant Celoni, Montserrat Vinyets, que ha fet una crida a ser vigilants amb el Montseny, recordant les intencions d'Oriol Puig d'adjudicar un servei de meteorologia en el Turó de l'Home i que la CUP ja va haver de denunciar "per presumpte prevaricació i frau d'administració". Però també ha posat el dit a la llaga quan ha dit que els terrenys de puig Sesolles són propietat del Ministerio de Defensa expropiats per interessos de seguretat nacional. "Estem en un procés que el país està canviant i la mobilització d'avui només té sentit en el context de construcció d'una futura República catalana en la defensa de la pau i la sostenibilitat del territori", manifesta Montserrat Vinyets.

Per la seva banda, Carles Lumeras, president de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny assegura que la destrossa feta manu militare fa trenta anys ha estat important i segurament irrecuperable i ara mateix és difícil fer un plantejament clar del que s'ha de fer en aquesta zona, però sí que no existeix cap dubte en afirmar que "aquestes instal·lacions han de desaparèixer i nosaltres farem tot el possible per recuperar-ho", segons Lumeras.

L'actual base militar des de fa anys ja no hi té soldats i només fa les funcions de telecomunicacions per això l'acte d'avui ha estat presidit per una pancarta amb la inscripció "Que se'n vagin del tot".
 

En primer terme l'advocada Montserrat Vinyets encerclant la base militar de puig Sesolles Foto: Jordi Purtí

 

Els manifestants han pujat a puig Sesolles des de Passavets Foto: Jordi Purtí

 

Alguns dels manifestants a la base militar de puig Sesolles Foto: Jordi Purtí