Breda viu una intensa i participada Fira de l'Olla

Es vol difondre i potenciar el sector ceramista i terrissaire, puntal en el desenvolupament econòmic del municipi al llarg dels anys

Redacció
09 d'octubre del 2016
Actualitzat a la 13:02h
Demostració amb torn
Demostració amb torn | Premsa Breda
Durant tot aquest cap de setmana a Breda s'està celebrant la cinquena edició de la Fira de l'Olla amb una agenda d'activitats curulla que té la finalitat de difondre i potenciar el sector ceramista i terrissaire, puntal en el desenvolupament econòmic del municipi al llarg dels anys. Els visitants poden gaudir dels prouctes de més d'una cinquantena d'expositors de ceràmica, terrissa, productes artesans i el comerç del municipi. Ceramistes i terrissaires tant de Breda com d’altres indrets mostren els seus millors productes durant tot el cap de setmana i a més, la Fira de l’Olla compta amb demostracions d'elaboració de ceràmica, exposicions i conferències, i un fort component gastronòmic, fent visible la importància dels recipients de terrissa dins de molts plats de la nostra cuina.

Però la Fira de l'Olla de Breda també és una oportunitat per conèixer el patrimoni del municipi gràcies a les visites guiades al nucli històric, presidit pel conjunt del Monestir de Sant Salvador, un cenobi benedictí del s.XI. i altres activitats culturals com l'exposició Josep Aragay i la revista Borinot, la conferència Josep Aragay i la ceràmica a càrrec de Xavier Castanyer, el concert dels alumnes de l'escola de Música Municipal Càntir o la presentació del llibre Paraules que treballen el fang, de l'Associació de Terrissaires i Rajolers de Quart.

Per aquest diumenge a la tarda s'ha programatl'obertura de forn amb Rakú, a càrrec d'Anna Ferfrer a la plaça de la Vila, a dos quarts de cinc; demostració de terrissa amb forn, a les cinc de la tarda a la plaça de la Vila, visita guiada al patrimoni bredenc, a les sis de la tarda i clausura de la Fira a les vuit del vespre.
 

Els gegants de Breda també representen el món de la ceràmica i terrissa Foto: Premsa Breda

 

El patrimoni bredenc un actiu del municipi Foto: Premsa Breda

 

Activitats cultural al voltant de la Fira de l'Olla de Breda Foto: Premsa Breda