Ramon Gasch diu que mai s'ha sentit foraster a Santa Maria de Palautordera

Ha fet el pregó de l'Aplec del Remei 2016 que ha començat aquesta nit

Redacció
08 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 9:36h
Ramon Gasch, amb camisa fosca, amb l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena.
Ramon Gasch, amb camisa fosca, amb l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena. | Jordi Purtí
Nascut a Santa Maria de Palautordera l'any 1950 i, encara que per diverses circumstàncies viu a Barcelona, mai ha deixat de tenir el seu cor a Santa Maria de Palautordera "aquest poble de vint-i-quatre lletres que quan el dius amb totes les síl·labes té ritme musical", ha dit Ramon Gasch i Pou, pregoner de l'Aplec del Remei 2016.

Un pregó que ha transportat els assistents a un munt de records d'un Palau ara transaformat però que ha viscut al voltants dels seus dos rius, la Tordera i el Reguissol, o els records incofesables de passar estones a les golfes de les cases dels amics, o la pràctica del futbol en camps de pedres a Can Pagà o els inicis de l'handbol amb un munt d'anècdotes. També s'ha tret de la bossa aquelles joguines "que ara ja no es veuen però que tots ens feiem", referint-se a fones i arcs i sagetes fetes amb les branques dels arbres. Tanmateix, un pregó que en alguns moments ha obligat el públic a interactuar a la sala de l'Esplai plena i que ha servit per donar el tret de sortida a la Festa Major de Santa Martia de Palautordera.

Escriptor i enginyer

Ramon Gasch, nascut a Santa Maria de Palautordera l'any 1950. Ha publicat tres manuals tècnics i un llibre de vivències dins la seva professió. A més d'un recull de contes, és autor de les novel·les D'un temps sense esperança (2004) i Núvol negre (2008). Com a membre fundador del Grup d'Escriptors del Montseny (GEM) ha participat en la publicació del llibre Relats del Montseny (2013). En col·laboració amb Andreu González Castro, va escriure Bon cop de falç!, que va ser guardonada amb el Premi Néstor Luján de novel·la històrica i La venjança dels almogàvers (2016), una novel·la èpica sobre un episodi desconegut de la història de Catalunya: la venjança dels almogàvers catalans enfront del poderós imperi bizantí.

D'altra banda, el divendres 14 d'octubre Ramon Gasch presentarà a Santa Maria de Palautordera la seva darrera obra Llibre de veritats i secrets, l'obra perduda de Ramon Llull. La presentació tindrà lloc a la sala de plens de l'Ajuntament a partir de les set de la tarda.