Descoberta una punta de projectil medieval incendiari al castell de Montsoriu

La troballa s'ha fet en els treballs de recerca arqueològica

Redacció
27 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:25h
L'excepcional punta de projectil trobada al castell de Montsoriu.
L'excepcional punta de projectil trobada al castell de Montsoriu. | MEGMA

Els treballs de recerca arqueològica, corresponents a la 22a campanya d'excavacions programades d'arqueologia al castell de Montsoriu, ja han posat al descobert alguns elements d'interès, com és el cas d’una punta de projectil de ballesta, una troballa molt excepcional, segons que s'ha informat des del Museu Etnològic del Montseny La Gabella amb seu a Arbúcies.

Després d'un primer anàlisi a càrrec de l'especialista en armament medieval Àngel Rodríguez – Alma Cubrae, s'ha determinat que es tracta de la part metàl·lica d'una llargada de 18 centímetres que correspondria a un projectil incendiari, utilitzat normalment en els setges per tal de provocar incendis a les màquines de guerra o a l'interior dels recintes. El projectil s'embolcallava de fibres vegetals impregnades d'oli o quitrà per tal de cremar. En les excavacions al fossat Nord del castell, ja s'han localitzat més de 40 projectils de ballesta, però aquest és el primer d'aquestes característiques.

Durant aquestes dues properes setmanes continuarà l'excavació programada d'arqueologia al castell de Montsoriu organitzada i dirigida pel Museu Etnològic del Montseny, amb el suport del Museu d'Arqueologia de Catalunya – Girona i el Patronat del Castell de Montsoriu, i que compta amb la participació d'una quinzena d'arqueòlegs provinents de diferents universitats del país.

Arxivat a