Gabriel Rufián reitera a Palautordera que sense referèndum ERC no pactarà amb ningú

El portaveu adjunt del grup d'Esquerra Republicana al Congrés diu que mai traïran als seus votants

Redacció
25 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:42h
Gabriel Rufián
Gabriel Rufián | Jordi Purtí
Gabriel Rufián, portaveu adjunt del Grup d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, ha assegurat que el seu grup parlamentari no té cap intenció de negociar amb cap força política de l'Estat si abans no els asseguren els dret que a Catalunya es pugui votar un referèndum d'autodeterminació "fer qualsevol altra cosa sertia trair a qui els ha votat". Aquestes declaracions les ha fetes aquest divendres a Santa Maria de Palautordera en el decurs de l'acte de presentació de les JERC Palautordera, que agrupa els municipis veïns de Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera.

Rufián en declaracions a NacióBaixMontseny.info diu que tant ERC com els grups polítics catalanas en general són incompresos a Madrid, per part de les institucions. és evident, diu, que es tracta de dues realitats, maneres de pensar i votar i dos països diferents. A l'Estat les eleccions habitualment les guanyen PP i PSOE i a Catatalunya aquest partits tenen un paper secundari "no volen saber, no volen sentir i prasctiquen una política de deixar-ho morir. Si no en parlo i no escolto no existeix. Això és d'un infantilisme polític desesperant", diu Gabriel Rufián.

El portaveu adjunt del Grup d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats remarca que no es faran una foto típica amb el PSOE o Podemos però, de cap de les maneres, amb Ciutadans i per tant ja marca el camí "entre ells que pactin, que facin el que vulguin i que ens diguin la data i hora del referèndum d'autoderminació de Catalunya. Si fan això podran comptar amb nosaltres, del contrari que se n'oblidin".

En qualsevol cas, Rufián es mostra sorprès per algunes actituds de Podemos que creuen que la posició d'ERC és un caprici, però la realitat de Catalunya no es pot obviar i que de fet és molt més fàcil posar les urnes que no pas no posar-les. Davant l'immobilisme de l'Estat dóna la volta a la qüestió de la unilateralitat "L'únic que ho fa és l'Estat espanyol perseguint o voler inhabilitar a Carme Forcadell i en canvi mantenir al ministre Fernández Díaz al seu despatx". I pel que fa a unes terceres eleccions assegura que no és capaç d'assegurar res, però que per la unitat d'Espanya no li estranyaria que a última hora hi hagi un pacte entre PSOE i Podemos i l'abstenció de Ciutadans, per impossible que pugui semblar.

A l'acte de Santa Maria de Palautordera també hi va participar Gerard Gómez del Moral, portaveu nacional de les JERC i actual diputat de Junts X Sí al Parlament de Catalunya per Barcelona; Núria Ripollès, presidenta de la secció local d'ERC Palautordera; Eloi López, portaveu de les JERC Palautordera; i Isard Prat, militant de les JERC Palautordera.
 

Presentació JERC a Santa Maria de Palautordera. Foto: Jordi Purtí