El primer tram del projecte de la ruta de «La Tourdera i riera d'Arbúcies» ja és obert

L'itinerari senyalitzat enllaça el naixement del riu Tordera fins al poble de Montseny resseguint part del GR5

Redacció
26 d'agost del 2016
Actualitzat el 17 de novembre del 2022 a les 17:28h
Font Bona, a Sant Marçal.
Font Bona, a Sant Marçal. | Jordi Purtí

El projecte de "Ruta de La Tordera i la riera d'Arbúcies" ja comença a ser una realitat amb l'obertura del primer tram des del naixement del riu, a la Font Bona de Sant Marçal fins a la vila de Montseny. Es tracta d'un tram d’uns 11 quilòmetres de longitud, que permeten fer la ruta i gaudir d'una bona passejada per un entorn natural i protegit com és el Parc Natural del Montseny amb variants exclusives per a senderistes, ja sigui perquè el seu pas té lloc per propietats particulars on no és permes el pas de bicicletes, ja sigui per l'impacte que pot tenir la circulació rodada sobre el medi.

Les obres d'adequació i senyalització s'han portat a terme durant el primer semestre de 2016 al municipi de Montseny, que es converteix en el primer dels pobles implicats en fer realitat el projecte. L’obra, ha estat finançada pel Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (Generalitat de Catalunya) a sol·licitud de l'Ajuntament de Montseny. Es tracta d’un itinerari que ressegueix bona part del GR5 fins a l’alçada del Molí de la Llavina, des d’on es podrà seguir l’itinerari per l’antic camí de Montseny d’Amunt fins a Sant Marçal.

El projecte "Ruta de la Tordera i riera d'Arbúcies" neix de la voluntat pública dels diferents promotors del projecte de dinamitzar els recursos naturals, culturals i immaterials vinculats al riu Tordera i la seva conca, mitjançant la vinculació del senderisme i el cicloturisme al voltant d'un curs fluvial tant important com la Tordera i la riera d'Arbúcies, tal i com s'ha fet en altres rius molt importants, com en la "Ruta del Danubi" o la "Ruta del Roina" o, molt més a prop i més petit, amb el "Camí natural de la Muga" a l'Alt Empordà.