Sant Celoni fa olor de Festa Major

Les primeres activitats festives començaran aquest divendres 26 d'agost i tindran com a dies centrals del 2 al 5 de setembre

Redacció
25 d'agost del 2016
Actualitzat el 26 d'agost a les 16:43h
Presentació de la Festa Major de Sant Celoni.
Presentació de la Festa Major de Sant Celoni. | DBM
Sant Celoni ja ha presentat la seva Festa Major que enguany amplia el nombre de dies i d'activitats. La Sala Bernat Martorell de Can Ramis va acollir ahir un acte de presentació obert a la ciutadania amb la presència de representants de l'Ajuntament, de les colles de Senys i Negres, de les entitats implicades, voluntaris, de l’Orquestra Baix Montseny i del personatge dinamitzador de la Festa d’enguany, en Pocafarra.

La Festa Major de Sant Celoni començarà el 26 d'agost i s'allargarà fins el 5 de setembre. En la seva intervenció, l'alcalde Francesc Deulofeu va agrair "la implicació d'entitats, de voluntaris i persones que a títol individual s'han implicat en el disseny, la reflexió o, senzillament, en fer possible que les activitats es puguin dur a terme".  En aquest sentit, va parlar d'una Festa "que creix i que volem que creixi també en valors. És temps de festa, de rauxa, d'alegria i de diversió però també ha de ser temps de respecte, civisme, tolerància, convivència, solidaritat i inclusió. L'equilibri d'aquests valors ens ha de permetre fer un poble millor per a tots i totes".
 
El regidor de Cultura i Educació, Raül Garcia, per la seva banda va recordar "l'esforç  que s'ha fet enguany per arribar a tots els públics, amb una mirada especial cap als joves". En aquest sentit va parlar de la Comissió jove que ha participat en el disseny de les noves propostes com "la festa Holi colors del dissabte, la gimcana jove, l'esmorzar després de barrakes, el cartell dels concerts de l'espai barrakes, els dj programats al segon escenari, les classes d'iniciació a l'skate, entre altres."
Garcia es va referir a la voluntat d'anar-hi sumant "cada cop més el sector econòmic, exercint la seva responsabilitat social i generant sinèrgies entre els diferents col·lectius". Un exemple d'aquesta voluntat és la proposta Vermuteja que s'estrena aquesta festa major amb diferents establiments del municipi que oferiran una tapa més vermut a preus assequibles.
 
La nova Orquestra Baix Montseny s'estrena amb el pregó

El primer projecte de la nova Orquestra del Baix Montseny serà el pregó de Festa Major, divendres 2 de setembre. Tal i com va avançar el seu director, Josep Maria Aparicio,  l'Orquestra Baix Montseny "vol ser una orquestra amb un estil diferent, on el plat fort serà la música d'estils diversos i es complementarà amb col·laboració d'altres arts escèniques". Per això, el pregó combinarà música, teatre i un gran mapping que es projectarà a la façana de Can Ramis.

Els representants de les colles, Laia Dou dels MontSENYS i Lluís Rossell dels MontNEGRES van recordar els nombrosos actes que han programat per dinamitzar la festa sempre amb voluntat "de sumar gent, d'engrescar petits i grans per fer més gran encara aquesta festa, mantenint una sana i divertida rivalitat".
 

Laura Dou (Senys), Pocafarra i Lluís Rossell (Negres). Foto: Jordi Purtí


 
Arxivat a