Llinars del Vallès es prepara per acollir la Fira del Món Geganter 2016

Tindrà lloc els dies 17 i 18 de setembre i es tracta de crear un espai de trobada per a geganters, músics, coordinadores, constructors, lutiers i empreses

Redacció
09 d'agost del 2016
Actualitzat el 18 de setembre a les 16:39h
Llinars del Vallès acull la Fira del Món Geganter 2016.
Llinars del Vallès acull la Fira del Món Geganter 2016. | Gegants del Tros
El cap de setmana del 17 i 18 de setembre, Llinars del Vallès acollirà la Fira del Món Geganter, un dels actes més grans als que una població o ciutat pot aspirar a nivell geganter. Durant tot el cap de setmana el poble s'omplirà amb prop de 3.000 persones vingudes d'arreu del territori agrupades en unes 80 colles geganteres i expositors.
 
La Colla Gegantera La Patufa va presentar la seva candiadtura el 2014 a l'Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya (ACGC) i durant la celebració de la Fira del món geganter a Puigcerdà l'any passat, Llinars del Vallès va ser proclamada Fira del Món Geganter 2016.
 
La creació de la fira sorgeix l'any 2007, quan l'ACGC va proposar la creació d'una fira itinerant relacionada directament amb el món dels gegants, per tal de poder acostar a les colles l'activitat dels diversos sectors implicats en el fet geganter i de crear un espai de trobada per a geganters, músics, coordinadores, constructors, lutiers i empreses relacionades amb aquest món.
 
En aquest sentit, des de Llinars del Vallès es fa una crida a la població perquè els veïns es facin voluntaris l'esdeveniment més gran de gegants que s'ha fet mai en aquest municipi del Baix Montseny. Qui hi vulgui participar es pot inscriure seguint aquest enllaç.