El camp de treball internacional d'Hostalric es centra en el Turó de les Forques

Deu joves de vuit països diferents han executat la descoberta total dels murs perimetrals i aprofundiment de l'estructura

Redacció
21 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:37h
Els joves participants en el camp de treball d'Hostalric.
Els joves participants en el camp de treball d'Hostalric. | La Selva Comunica
El camp de treball internacional que durant quinze dies s'ha portat a terme a Hostalric ja s'ha donat per acabat. Enguany hi han participat deu joves procedents dels Estats Units, Taiwan, Ucraïna, Rússia, Geòrgia, Sri Lanka, Turquia i  Catalunya. Aquesta ha estat una iniciativa en la qual hi han intervingut l'Associació pel Patrimoni Històric d'Hostalric, l'Ajuntament i el Servei Civil Internacional (SCI). També s'ha comptat amb el suport i assessorament de Montse Mataró, cap d'Arqueologia de Girona; Jordi Tura, director del Museu de la Gabella i l'arqueòleg, Jordi Pou. Mentre ha durat el camp de treball ha estat amb ells un coordinador lingüístic local i un arqueòleg que ha supervisat les tasques d'excavació que, per segon any consecutiu, s'han fet al Turó de les forques.

Tot i que encara no es disposa de la memòria arqueològica definitiva del camp de treball, des de l'organització es fa una valoració molt positiva del conjunt d'aquesta activitat que ha assolit els objectius que s'havien fixat al començament, com han manifestat des de l'Associació pel Patrimoni d'Hostalric "estem molt engrescats en continuar l'any vinent ja que ha estat una experiència molt enriquidora per nosaltres i creiem que per a tot el poble i els nois i noies que han participat". També valoren el fet que amb aquestes activitats estan ajudant a descobrir el patrimoni històric als veïns d’Hostalric i al mateix temps fan difusió del poble arreu del món.

Els treballs d'aquest any han estat la continuació de l'excavació que es va fer al Turó de les forques en la primera edició. S'ha executat la descoberta total dels murs perimetrals i aprofundiment de l'estructura. El projecte consistia en rebaixar més per la part interna els murs perimetrals, deixar vista l'estructura de la possible porta d'accés, netejar i deixar al descobert les dues estructures quadrades de l'interior i rebaixar més el terra.

Els joves que han participat al camp de treball també han donat suport al Casal d'Estiu Sol Solet, han col·laborat amb entitats en diverses activitats de la Festa Major de la vila, han participat en un taller de paelles a la Domus Sent Soví i han visitat diversos llocs d'interès com el castell de Montsoriu d'Arbúcies, Blanes, Figueres o Girona.