Els celonins Joan Josep Artero i Xavi Manso fan realitat el projecte «Superant Foscors»

Durant quinze dies han pedalat en tàndem de Barcelona a Sarajevo per solidaritat amb Bòsnia i la integració de persones amb discapacitat

Redacció
16 de juny del 2016
Actualitzat a les 11:28h
Joan Josep Artero i Xavi Manso han tingut la benvinguda de Sant Celoni.
Joan Josep Artero i Xavi Manso han tingut la benvinguda de Sant Celoni. | Jordi Purtí
Joan Josep Artero i Xavi Manso han entrat a la plaça de la Vila de Sant Celoni tal com ho van fer el passat 28 de maig en la primera etapa del seu viatge, al so de les gralles de la Colla Gegantera i acompanyats d'un grup de ciclistes mentre ells dos pedalaven el tàndem que durant quinze dies i 2.200 quilòmetres els ha portat de Barcelona a Sarajevo per fer realitat el projecte Tàndem Barcelona - Sarajevo. Superant foscors. Els dos ciclistes celonins han volgut demostrar com es pot superar la foscor de la ceguesa, i com, amb la solidaritat de tots els participants i col·laboradors, es pot ajudar a les poblacions de Bòsnia a superar la foscor informativa sobre la situació actual que encara es viu a moltes de les poblacions del país, fer visibles les conseqüències i els efectes de la masacre i recordar i fer presents els absents, després de 20 anys de la sense raó d'una guerra. El viatge ha incluït la visita al memorial de Potocari, on es va celebrar un acte organitzat per les dones de Srebrenica.

Tal com ja vam informar a NacióBaixMontseny.info, Joan Josep Artero, és exbomber de 63 anys i amb una discapacitat visual des de fa quinze anys a conseqüència de la malaltia de Stargard, i Xavi Manso, mosso d'esquadra de 44 anys que ha fet de guia. Aquest dimecres al vespre un bon nombre de veïns de Sant Celoni els han volgut donar la benvinguda en el seu retorn a casa, pel seu gest de solidaritat i per haver aconseguit fer realitat el projecte que s'havien proposat.
 

Tot l'equip que ha portat a terme el projecte Superant Foscors. Foto: Jordi Purtí





 
Arxivat a