Nou servei de l’AECC-Catalunya contra el Càncer a l’Hospital de Sant Celoni

S'oferirà atenció social a pacients i familiars al centre hospitalari

Redacció
07 de juny del 2016
Actualitzat el 09 de juny a les 22:12h
Nous serveis socials als pacients de càncer a l'Hospital de Sant Celoni.
Nous serveis socials als pacients de càncer a l'Hospital de Sant Celoni. | DBM
L'AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona oferirà aquest any un nou servei d'atenció social a l'Hospital de Sant Celoni, així com als ambulatoris del municipi, per atendre les necessitats de caire social dels malalts de càncer i les seves famílies. Es tracta d'un servei que s'ha fet possible gràcies a un conveni signat entre les dues parts i que inclou la tasca d'un treballador social de l'associació que orientarà i assessorarà, en qüestions d'índole social, als pacients de càncer i familiars que ho necessitin. Aquest professional treballarà en coordinació amb diferents departaments de l'hospital, com poden ser oncologia, infermeria, orientació social o psicooncologia.

Aquest servei que ofereix la Junta Local de l'AECC atendrà, a part de les persones que siguin derivades per part de l'Hospital, a qualsevol pacient del Vallès Oriental amb necessitats socials. Només cal trucar al 932002099 per demanar dia de visita.

La presentació d'aquest nou servei es farà aquest dimecres 8 de juny amb la presència de l'alcalde de Sant Celoni i president de la Fundació Hospital de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, la regidora de Comunitat de Sant Celoni, Magalí Miracle, el director de l'Hospital de Sant Celoni, Rafael Gotsens, la presidenta de la Junta Local de l’AECC de Sant Celoni, Helena Domènech i la directora de RRII de l'AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona, Maria Àngels Ayra. Durant la presentació del servei s'oferirà una conferència divulgativa a càrrec de la treballadora social de l'AECC, Dolores Ariza, sota el títol Quines necessitats sorgeixen davant un diagnòstic de càncer?.

Segons Ayra, "moltes famílies es troben en un greu problema quan a un dels membres se li diagnostica un càncer, per això des de l'associació pensem que serveis d'aquest tipus poden ser de molta utilitat i dediquem part dels nostres recursos a atendre les necessitats socials dels pacients oncològics".
Arxivat a