El Baix Montseny està treballant en la creació d'una orquestra de la comarca

És un dels acords importants decidits en la reunió de regidors de Cultura portada a terme a la Rectoria Vella de Sant Celoni | També es vol crear un Grup d'Estudis del Baix Montseny i la creació d'una agenda cultural conjunta

Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat el 27 de maig a la 1:04h
Regidors de Cultura de diversos pobles del Baix Montseny a la Rectoria Vella de Sant Celoni.
Regidors de Cultura de diversos pobles del Baix Montseny a la Rectoria Vella de Sant Celoni. | DBM
Els regidors de Cultura de la majoria de municipis del Baix Montseny, dels dinou que estaven convocats, s'han reunit aquest dimarts a la Rectoria Vella de Sant Celoni per compartir propostes culturals i anar generant xarxa entre els pobles de la comarca. La reunió de treball convocada pel regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sant Celoni, Raül Garcia, suggeria una ordre del dia amb un repàs de la programació de festes i actes culturals que promouen els ajuntaments en els seus municipis, la possibilitat de compartir material divers com taules, cadires i entarimats, possibles projectes a compartir a mig termini, activitats conjuntes entre les diferents escoles municipals de música, la proposta de creació de l'Orquestra Baix Montseny i la possibilitat d'estudiar una programació conjunta.

Segons que han explicat a NacióBaixMontseny.info fonts properes a la reunió un dels temes que hores d'ara té més empenta és la creació de l'Orquestra del Baix Montseny, projecte en el qual ja hi està treballant Josep Maria Aparicio i la idea és poder-se estrenar en el pregó de la propera Festa Major de setembre de Sant Celoni. Pel que se sap, es tractaria d'una orquestra amb músics de tots els estils i residents a tota la comarca.

Una altra de les idees que sembla que potn cuallar és la creació d'un Grup d'Estudis del Baix Montseny del qual se'n faria càrrec el geògraf Josep Maria Panareda. Entre els acords presos a la reunió hi destaca la creació d'una agenda general conjunta per a que tots els habitants del Baix Montseny tinguin un accés ràpid i còmode a tota l'oferta cultural d'arreu de la comarca.

La proposta cultural conjunta del Baix Montseny està oberta a projectes diversos a tots els pobles i també es treballaran les xarxes socials. En aquest sentit, sembla ser que Breda s'ha compromès en crear la marca Baix Montseny i Llinars del Vallès gestionarà el facebook. Tot i així s'ha descartat la creació d'una app Baix Montseny, ja que s'ha optat per aprofitar plataformes que en aquests moments ja estan funcionant a la comarca.

Els Ajuntaments convidats a la reunió eren els d'Arbúcies, Breda, Campins, Cànoves i Samalús, Cardedeu, Fogars de Montclús, Gualba, Vallgorguina, Hostalric, Vilalba Sasserra, Llinars del Vallès, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Pere de Vilamajor i Santa Maria de Palautordera.