Mobilitat complicada diumenge al Baix Montseny per la celebració de l'Ironman

Carreteres i carrers de municipis com Vallgorguina, Sant Celoni, Sant Esteve i Santa Maria de Palautordera estaran tancats al trànsit des de primera hora del matí fins al migdia

Redacció
21 de maig del 2016
Actualitzat el 22 de maig a les 10:17h
L'Ironman torna a passar per Sant Celoni aquest diumenge.
L'Ironman torna a passar per Sant Celoni aquest diumenge. | Jordi Purtí

Aquest diumenge 22 de maig els més de 2.000 participants a l'Ironman 70.3 Barcelona 2016, amb inici i final a Calella, torna a passar per carreteres del Baix Montseny que acull la prova ciclista i això vol dir que durant bona part del matí serà difícil circular-hi, sobretot si els conductors volen anar cap al Montseny, però també si volen anar a mar en direcció Arenys de Mar.

En aquest sentit a Vallgorguina hi haurà tallada la carretera C-61 que uneix Sant celoni amb Arenys de Mar des 07:15 h fins a les 11:30 h. L'aparcament estarà prohibit a tota la carretera entre les 07:00 i les 13:00 h. Qui hagi de moure's per aquesta zona té l'alternativa de passar per Olzinelles.

A Sant Celoni

En el cas de Sant Celoni es preveu que els ciclistes i els cotxes de l'organització passin entre les 07:30 i les 10.30 h. Entraran per la rotonda de la Porta de Ponent, carrer del Doctor Trueta, Carretera Vella, carrer de Sant Martí, plaça Comte del Montseny i sortiran per la carretera de Campins en sentit Montseny.

Des de l'Ajuntament s'ha anunciat que a partir de les 06:00 h del matí i fins les 11:00 h, no es podrà estacionar als carrers per on passa la prova. De les 07:30 a les 10:30 h aproximadament, no es podrà circular ni es podrà entrar ni sortir dels garatges dels carrers per on passa la prova. Des de les 07:30 a les 12:00 h aproximadament, hi haurà talls puntuals a la carretera C-35, carretera C-61 i accés a l'autopista AP-7.

A més, entre les 07:30 i les 10:30 hores aproximadament, l'accés a Sant Celoni pel carrer Dr. Trueta estarà tancat. Els possibles accessos alternatius a la població des de la C-35, seran els següents: Circulant en sentit La Batllòria: pel carrer Indústria i pel carrer València. I circulant en sentit Granollers: pel carrer València ja que l'accés a la carretera de Gualba des de la C-35 està tallat a causa de les obres de construcció d'una rotanda.

A Sant Esteve de Palautordera

La Carrtera del Montseny, de Sant Esteve de Palautordera quedarà tancada al trànsit entre les 08:00 h i les 11:15 h del matí. Tanmateix, a fi i efecte de garantir la mobilitat al poble en cas de necessitat, s'habilitaran unes rutes alternativespels camins i carrers adjacents a la carretera, que el dia de la cursa estaran degudament senyalitzades.

La recomanació, però, és que durant aquestes hores, s'evitin els desplaçaments en cotxe sempre que no sigui estrictament necessari. Les rutes per fer en bicicleta o a peu, no es veuran afectades. D'altra banda, l'organització de la cursa té establert en tot el recorregut un pla d'emergència per qualsevol eventualitat que pugui sorgir.

A Santa Maria de Palautordera

A Santa Maria de Palautordera l'afectació pel pas de la prova esportiva també serà important. Així, el Passeig Vitamènia, el Passeig de l'Estatut i la carretera BV-5301 quedarà tancada a la circulació entre les 08:00 i les 11:00 del matí. En qualsevol cas, en el nucli urbàs'habilitaran quatre punts de creuament del recorregut de la cursa, regulats per la policia local i protecció civil de Palautordera pel seu ús en casos estrictament necessaris.

Durant el decurs de la prova l'alternativa de sortida i entrada al nucli urbà serà per la Carretera Nova de Sant Celoni. Pels veïns de la urbanització Can Pagà s'habilitarà un carril fins a la carretera C-35 i en aquest sentit de circulació. Per accedir a la urbanització durant les tres hores de tall, només es podrà fer pels camins que enllacen des del carrer Montsià amb el nucli urbà i des del carrer Montsant.

El servei municipal de bus es veurà afectat durant aquest temps. Des de l'estació de Renfe es podrà accedir al Camí dels Bruguers i es podrà utilitzar el carril habilitat fins a la carretera C-35.

 

Cartells com aquest es veuran a tot el Baix Montseny. Foto: DBM