El Taller de Breda fa un vídeo de la xemenèia de la Plemen amb un dron

Manel i Jaume Fugarolas recorden que aquesta construcció és una espectacular icona del paisatge ubicada al costat de l'estació de Breda

Redacció
14 de març del 2016
Actualitzat a les 17:43h
576_1457972968xemenia_de_la_plemen_per_play
576_1457972968xemenia_de_la_plemen_per_play | Manel Fugaroles i Jaume Fugaroles
L'Espai Dron de "El Taller de Breda" ha fet un reportatge sobre la xemenèia de l'antiga fàbrica de la Plemen que, com els seus realitzadors qualifiquen "una espectacular icona del paissatge, ubicada just al costat de l'estació de trens de Breda". Es tracta d'una obra d'Arnau Izard, dissenyada el 1957 i construïda el 1958. Una espectacular obra de 70 metres d'alçada, d'estructura octogonal de 8 metres d'amplada a la seva base i dos en la seva testa.

Segons que expliquen els autors del reportatge - Manel Fugarolas (pilot dron) i Jaume Fugarolas (edició vídeo)- citant en Domènec (Mingu) Plademunt "inicialment feia 10 metres més d'alçada però un error en la seva construcció va fer que s'enlairés gerxa i es va haver d'enderrocar. Encara avui es nota la diferència de color a uns 10 metres de la seva base".

La xemeneia era per evacuar els fums en la generació de vapor que alimentava la fàbrica de paper que coneixíem com a Plemen, abreujatura de Complementos Industriales, que va donar feina a un nombre important de persones de Breda i rodalies.