Els mòduls per a la secundària de Breda estaran enllestits a l'agost

Ensenyament, Ajuntament i l'Institut Vescomtat de Cabrera han explicat tots els detalls en un acte celebrat aquest dijous

Redacció
04 de març del 2016
Actualitzat a les 9:23h
Un moment de l'acte informatiu celebrat al Centre Cívic de Breda.
Un moment de l'acte informatiu celebrat al Centre Cívic de Breda. | Aj. Breda

Un moment de l'acte informatiu celebrat al Centre Cívic de Breda. Foto: Aj. Breda


Aquest dijous al vespre al Centre Cívic de Breda ha tingut lloc l'acte públic informatiu "La continuïtat dels estudis d'ESO a Breda", en el que representats del Departament d'Ensenyament, l'Ajuntament de Breda i l'Institut Vescomtat de Cabrera han explicat tots els detalls sobre el trasllat dels alumnes de secundària al nou centre que s'inaugurarà el curs vinent a la plaça de les Escoles, a tocar de la part superior de l'Escola Primària Montseny.

Actualment a Breda es cursa 1r d'ESO a l'Espai Jove del municipi. Aquests estudis són possibles gràcies a l'obertura d'una segona seu de l'Institut Vescomtat de Cabrera d'Hostalric, que assumeix la gestió. Per al curs 2016-2017, l'entrada del segon curs de secundària impossibilita continuar disposant d'aquest espai, pel que es crearà un nou centre de mòduls prefabricats a la plaça de les escoles. En primer terme es construiran els espais necessaris per acollir aquests dos cursos, i s'aniran ampliant les instal·lacions a mida que vagin entrant els dos cursos restants.

Seguint els terminis previstos

Aquest nou centre ha patit en els últims mesos un canvi d'emplaçament, ja que originàriament havia d'anar al final del Passeig de les Escoles, travessant la Riera d'Arbúcies. La gran quantitat de treball i d'inversió per adequar la zona per a una infraestructura d'aquesta envergadura i el temps disponible va fer canviar aquest plantejament inicial. Des d'Ensenyament es valora amb bon ulls el canvi, ja que també es disposa del terreny disponible quan es construeixi l'edifici definitiu del centre. Aquest equipament portarà la urbanització de la zona per portar els serveis necessaris (aigua, clavegueram, electricitat) i habilitar els accessos a les necessitats d'alumnes i professors.

Segons ha explicat l'alcalde de Breda i regidor d'Urbanisme, Dídac Manresa, la previsió és que les obres d'urbanització comencin entre finals d'abril i principis de maig, i que s'allarguin durant uns dos mesos. Josep Fernández, adjunt a la direcció dels serveis territorials del Departament d'Ensenyament a Girona ha afegit que des del Departament es portaran els mòduls i el mobiliari, que es preveu que ja estigui enllestit a finals del mes d'agost per a que es pugui començar el curs escolar amb normalitat.

Avantatges per a tothom

El desenvolupament dels estudis de secundària a Breda són un avantatge per a tothom: per als estudiants del municipi, que no s'han de desplaçar a Hostalric. Per al propi centre, que així pot oferir nous estudis post-obligatoris, tals com el Batxillerat Artístic com mòduls de formació professional. En paraules de la seva directora, Elena Herberg, l'Institut Vescomtat de Cabrera segueix la mateixa metodologia en les dues seus, motiu pel qual els alumnes de Breda no tenen cap perjudici pel fet d'anar a una seu diferent. Al contrari, el fet de disposar de dues línies per curs fa que es puguin fer grups més reduïts, la qual cosa millora les dinàmiques de treball i la gestió del grup i fa les coses més fàcils tant a alumnes com a professors.

També per al Departament d'Ensenyament. Josep Fernández ha refermat l'aposta per portar l'ESO a Breda per acostar l'ensenyament al territori, en una vila que té la suficient demanda com per tenir estudis de secundària. D'aquesta manera, l'institut de secundària serà una realitat palpable a Breda a partir de l'inici del curs 2016-2017.