Fins el 2017 s'aportaran 17,25 milions d'euros per al transport públic col·lectiu

Generalitat, ATM i AMTU signen el conveni de col·laboració 2015- 2017

Redacció
01 de març del 2016
Actualitzat a les 18:37h
Signatura del Conveni per al transport públic 2015-2017
Signatura del Conveni per al transport públic 2015-2017 | AMTU

Signatura del Conveni per al transport públic 2015-2017 Foto: AMTU


L'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU), la Generalitat de Catalunya i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) van formalitzar el 24 de febrer, la seva col·laboració en l'àmbit de la mobilitat amb la signatura del conveni per als propers tres anys. L'acte de signatura del conveni va tenir lloc a la seu de l'ATM i va anar a càrrec del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el director general de l'ATM, Josep Anton Grau, i el president de l'AMTU, Jordi Xena. A l'acte també hi va assistir el vicepresident segon de l'AMTU, Josep Mayoral, i el director general de l’AMTU, Joan Prat.  

El conveni fixa una aportació anual per al 2015 i 2016 de 5,7 milions d'euros de la Generalitat a l'AMTU. En total seran 17,25 milions en tot el període que es destinaran a la millora del transport públic col·lectiu urbà dels municipis associats a l'AMTU. Entre els aspectes més importants d'aquest conveni destaca la nova distribució de les ajudes, que ja no es limitaran als municipis de la Regió Metropolitana de Barcelona, sinó que es distribuiran entre tots els municipis del sistema tarifari integrat de Barcelona, sempre que estiguin adherits a l'AMTU.
 

L'entitat també rebrà una aportació de 100.000 euros per a la gestió d'ajut als municipis associats per a la redacció de plans de millora, l'afectació –si s’escau– de la política tarifària aprovada pels òrgans de govern de l'ATM; i 5.000 euros per a l'organització de la Jornada Catalana de la Mobilitat, que té lloc cada any en un municipi diferent. 
 

Millorar la mobilitat


El president de l'AMTU, Jordi Xena, va mostrar la seva satisfacció per la signatura d'aquest conveni que permet "seguir treballant per millorar la mobilitat i el transport urbà dels municipis". Xena també ha remarcat que amb el conveni "es reconeix la tasca que porta a terme l'AMTU com a suport tècnic en temes de mobilitat per a molts municipis catalans".
 

"El conveni és una bona notícia pels ciutadans de tots aquests municipis, perquè es potencia i prioritza el transport públic col·lectiu urbà", va valorar el conseller Rull, que va explicar també que el conveni s'emmarca en la línia estratègica del govern de la Generalitat que aposta per la mobilitat sostenible a través de l'impuls del transport públic.
 

El director general de l'ATM, Josep Antoni Grau va remarcar que des de que es va signar el primer conveni, l'any 2006, fins al 2017 que serà vigent el conveni signat dimecres passat, l'aportació total del govern de la Generalitat a través de l'ATM als municipis de l'AMTU és d'un total de 62,5 milions d'euros.