Anul·lada la multa que el govern espanyol va imposar als Trabucaires de Cardedeu

La sentència considera que les salves no anaven dirigides al regidor del PP Jaime Gelada

Els Trabucaires de Cardedeu
Els Trabucaires de Cardedeu | ACN
Redacció
12 de febrer del 2016
Actualitzat a les 0:18h
El Jutjat Contenciós Administratiu número 15 de Barcelona ha deixat sense efecte la multa de 6.000 euros que la delegació del govern va imposar als Trabucaires de Cardedeu per l'actuació de la Festa Major del 2014. La sentència considera que les salves no anaven dirigides al regidor del PP Jaime Gelada, sinó que van ser dispars "col·lectius a l'aire o al cel". 

A més, també dóna per demostrat que la persona sense autorització no va fer ús del trabuc durant l'actuació i que la policia local va estar present durant el recorregut. Els Trabucaires han emès un comunicat on manifesten la "gran satisfacció" i avisen que ara se'ls hauran de retornar els 6.000 euros que van pagar.

El grup lamenta "els mesos de neguits, de maldecaps que en alguns moments han afectat personal i anímicament membres de la colla i els seus familiars". Segons expliquen, "ha estat una lluita constant per a explicar i demostrar la veritat d'uns fets que no haurien transcendit de la manera que ho han fet si no hagués estat per l'interès de determinades persones i determinades administracions a criminalitzar una mostra de cultura popular i festiva en pro d'uns determinats interessos polítics i partidistes".

El comunicat segueix afirmant que "certament, el mal tràngol no ens el traurà ningú. Les despeses i costes de representació i assessorament jurídic tampoc. Però haver pogut arribar fins aquí i demostrar la veritat no té preu. Ara, anul·lada la sanció de 6.000 euros esperem que aviat es puguin també recuperar les tres llicències d'armes que van ser revocades pel mateix motiu".

La sentència té el seu origen en la demanda presentada pels Trabucaires de Cardedeu per reclamar al govern espanyol el retorn de la sanció.