El futbol de Sant Celoni es fusiona en una sola entitat

El CE Sant Celoni i la Penya Barcelonista, amb el suport de l'Ajuntament, comencen el procés que hauria d'estar enllestit el mes de maig

Redacció
12 de febrer del 2016
Actualitzat a les 19:16h
Un moment de la presentació del procés de fusió dels dos equips de futbol de Sant Celoni.
Un moment de la presentació del procés de fusió dels dos equips de futbol de Sant Celoni. | Jordi Purtí

El Club Esportiu Sant Celoni i la Penya Barcelonista del mateix municipi sembla que finalment han trobat la tecla que els permetrà fusionar-se, després de diverves temptatives sense èxits i més d'una tensió entre les dues entitats. La qüestió és que aquest dijous al vespre a la sala de plens de l'Ajuntament s'ha comunicat l'inici del procés que finalment ha de portar a que les dues entitats futbolístiques es converteixin en una sola entitat. Tant és així que l'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, ha assegurat que "és un pas endavant molt important que segur a partir d'ara en gaudirem molt més".

El regidor d'Esports, Òscar Moles, ha explicat que clubs i ajuntament han coincidit que els treballs que es portaran a terme les properes setmanes per concretar els detalls de la fusió, s'han de fer conèixer a Sant Celoni d'una manera ferma i transparent, atesa la rellevància social i esportiva que implica. Per això, periòdament s'informarà de com avança la feina.

En aquest sentit, les tasques de concreció aniran a càrrec d'una Comissió formada per deu persones. Els dos presidents, dos comissionats per cada club, un expert en temes federatius, dos tècnics municipals, un equip consultor professional i, esporàdicament i a demanda de la Comissió, es podrà requerir la participació d'altres persones.
 

D'esquerra a dreta: Òscar Moles, Francesc Deulofeu, Xavier Cos i Jordi Roure. Foto: Jordi Purtí



Tres blocs temàtics

Els blocs temàtics marc són tres: l'institucional, l'econòmic i l'esportiu. Per al seu desenvolupament es preveuen al voltant de vuit a deu sessions de dues hores que ja començarean aquest mateix mes de febrer, els dies 17, 22 i 29 i continuarà el 14 de març, 4 i 18 d'abril i 2 i 9 de maig. La intenció és tenir assolit el procés al més aviat possible, per tal de facilitar la configuració d'equips de cara la propera temporada. El nom que prendrà la nova entitat que surti de la fusió encara no se sap, però si que tindrà el nom de "Sant Celoni".

També s'ha donat molt valor a la participació experta per bé que voluntària de l'arbucienc Jordi Bonet, de la Federació Gironina de Futbol, com a observador i assessor, alhora, que ha estat consensuada per ambdues entitats.

Només avantatges

Jordi Roure, president de la Penya Barcelonista, reconeix que ha costat molt però que finalment "hem aconseguit posar-nos d'acord". Diu que tot són avantatges, no solament perquè podran ser una entitat més potent, sino perquè hi haurà menys complicacionsa a l'hora de distribuir els horaris del camps de futbol. D'una opinió molt similar és Xavier Cos, president del CE Sant Celoni "la nova entitat serà molt beneficiosa per tots els nens i a més s'evitaran molt conflictes". Entre els dos equips mouen entre cinc-cents i sis-cents futbolistes dels vint-i-dos equips que disposa la Penya Barcelonista i els divuit del CE Sant Celoni, comptant els primers equips, els equips femenins i el futbol base.

El responsable federatiu, Jordi Bonet, també ha explicat que és una molt bona iniciativa per al futbol del municipi.

La fusió també té el suport de tots els grups municipals representats a l'Ajuntament de Sant Celoni, CiU, ERC, PSC, CUP i Iniciativa Sant Celoni - La Batllòria Sí Que Es Pot, expressant-lo amb la presència de regidors d'aquests partits en l'acte de presentació d'aquest procés.
 

La fusió té el suport dels dos clubs i l'Ajuntament. Foto: Jordi Purtí


 
Arxivat a