Alerta per fortes ratxes de vent aquest dimarts arreu de Catalunya

Protecció Civil avisa del risc d'incendi i també d'onades que poden superar els 2,5 metres a la costa

Redacció
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:42h
Alerta per fortes ratxes de vent aquest dimarts arreu de Catalunya
Alerta per fortes ratxes de vent aquest dimarts arreu de Catalunya | Cristóbal Castro

El vent por superar els 90 km/h en alguns punts. Foto: Cristóbal Castro


Protecció Civil ha posat en prealerta el pla Procicat davant la previsió d'un episodi de fort vent de ponent aquest dimarts a gran part de Catalunya, especialment al prelitoral i al sud-oest de la Catalunya Central. El vent bufarà a les cotes altes de la serralada prelitoral, afectant el Montseny, Montserrat i a zones similars. En aquests punts es pot arribar als 90 km/h, mentre que a la resta del territori les ratxes seran un xic inferiors. 

El vent, associat a la manca de pluja acumulada dels darrers mesos, podrà incrementar el perill d'incendi forestal a les zones on bufi amb força, amb la qual cosa es recomana extremar les precaucions en les activitats en entorns forestals. Paral·lelament, la mar també estarà moguda i les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa) a la costa.

Segons detalla Protecció Civil, el litoral i prelitoral de Barcelona, l'Anoia, el sud del Bages i punts del litoral i prelitoral de Tarragona són algunes de les zones amb major vulnerabilitat. Per tant, es recomana prevenció en activitats de risc que puguin generar un incendi agreujat pel vent fort. Per aquest motiu, la DGPC‬ recomana especial prudència en l'ús de barbacoes i foc, en les cremes de restes vegetals, i sobretot no llançar burilles per la finestra del vehicle. Amb previsió de fort vent a zones urbanes, també cal retirar dels balcons qualsevol element que pugui caure.