Cap de setmana de nevada al Pirineu i plugims a bona part del país

A l'Alt Pirineu es poden acumular fins a 20-25 cm | Les pluges poden trencar una ratxa de quasi 100 dies sense precipitacions a l'entorn de Barcelona

Redacció
05 de febrer del 2016
Actualitzat a les 11:40h
Mapa de neu prevista fins el dia 7 al Pirineu
Mapa de neu prevista fins el dia 7 al Pirineu | MeteoPirineus Catalans
Cap de setmana amb canvi de temps. Els models meteorològics apunten a una nevada important a bona part del Pirineu i Prepirineu, especialment a les comarques de la Val d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça, així com plugims a bona part del país. Una situació que podria –malgrat no és segur- trencar una ratxa de quasi cent dies sense ploure a bona part de la regió metropolitana de Barcelona i de la Catalunya Central.

Segons la previsió de MeteoPirineus Catalans, una nevada abundant però de curta durada arribarà la nit de dissabte i es mantindrà fins a primeres hores de diumenge en el conjunt del Pirineu i Prepirineu, especialment del pallarès, aranès i ribagorçà.

En general, s'esperen uns 15 centímetres de neu nova al Prepirineu i entre uns 20-25 al Pirineu lleidatà, amb una cota de neu que començarà al voltant dels 1.700 metres i que anirà caient a mesura que avanci la nit i la matinada fins els 1.200 metres. A partir de mig matí de dissabte deixarà de nevar a bona part del Pirineu, però ho continuarà fent a la cara nord de la Vall d’Aran, Pallars Sobirà i Andorra. 
 

Mapa de neu prevista fins el dia 7 al Pirineu. Foto: MeteoPirineus Catalans


Les pluges, per la seva banda, poden deixar quantitats entre 1 i 5 litres a bona part del país. Les precipitacions, si s'acaben produint, escombrarien el país d'oest a est, i serien més significatives a les Terres de Ponent i en l'entorn de Montseny.