Anura i agents rurals rescaten un gamerús d'una xemenèia a Sant Celoni

L'au rapinyaire, que segurament volia niar, hi va quedar atrapat la nit de dimecres de la setmana passada

Redacció
03 de febrer del 2016
Actualitzat a les 17:58h
El Gamerús atrapat a la xemenèia
El Gamerús atrapat a la xemenèia | Toni Armengol

Toni Armengol treballant a la xemenèia per alliberar el gamerús. Foto: Lluís Bueno


El Gamerús es va poder retrobar amb la seva parella després d'una nit atrapat en una  ximenèia on segurament volia niar. Aquest és el final feliç d'una història real que va passar en una casa de Sant Celoni entre dimecres a la nit i dijous al matí de la setmana passada, tal com Lluís Bueno ha explicat a BaixMontseny.info.

La qüestió és que un gamerús (Strix aluco) va entrar a la xemenèia on va  quedar enxampat i tota la nit es va  estar comunicant amb la seva parella que era a l'exterior. El rescat va començar dijous al matí, mitjançant l'empresa Anura Montseny de Sant Celoni, tot i no va ser una tasca fàcil, ja que l'obertura del tiratge no era suficient per poder-lo treure per sota i l'alçada de la xemenèia també complicava poder-lo treure per dalt. Amb tot, mentre es preparava tot el dispositiu es van avisar els agents rurals ja que corria el risc que l'animal pogués sortir ferit de l'operació i caldria portar-lo al centre de recuperació de Torre Ferrussa.

Per poder-lo alliberar Toni Armengol de l'empresa Anura Montseny va improvisar un ascensor amb corda i cartrons ja que aquesta opció permetia treballar sense fer cap destrossa a la llar de foc. Tot anava bé, però el rapinyaire a mitja xemenèia es movia i les ales s'embolicaven amb la corda i hi havia perill que es trenquessin. Va ser el moment que es va prendre la decisió de desmuntar la tapa del tiro de la gola de la llar de foc, cosa que es va aconseguir després de picar una estona. aquesta solució va permetre disposar d'un forat més gran per treballar i poder passar un salabret i agafar-lo sense que patís cap mal.

Un cop alliberat, els agents rurals després de revisar l'au i veure que no tenia lesions el van deixar anar i es va poder reunir amb la parella que encara l'esperava en un arbre proper a la casa. Lluís Bueno ha destacat la tasca les bones maneres de fer dels agents rurals i la immediatesa en que es van presentar a la casa així com de Toni Armengol per les solucions trobades per rescatar sa i estalvi el rapinyaire.

El gamerús amb els agents rurals. Foto: Lluís Bueno

Si mai algú es troba en un problema similar pot avisar als agents rurals trucant al telèfon 935611700.

 

 

El rapinyaire alliberat. Foto: Lluís Bueno

 
Arxivat a