Sant Celoni desenvolupa el projecte Bibliosalut

Acord per portar la biblioteca a casa de tothom qui no es pugui desplaçar per motius de salut

Redacció
28 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:32h
Signatura del projecte Bibliosalut a l'Ajuntament de Sant Celoni.
Signatura del projecte Bibliosalut a l'Ajuntament de Sant Celoni. | Aj. Sant Celoni

L'Ajuntament de Sant Celoni, la Fundació Privada Hospital de Sant Celoni, l'Associació Neurològica Amics Baix Montseny i el Centre d'Atenció Primària (CAP) de Sant Celoni han signat un conveni de col·laboració per a la implementació i desenvolupament del projecte Bibliosalut.
 

El projecte neix amb la voluntat d'acostar la biblioteca a les persones que per motius de salut, no poden fer un ús normalitzat dels serveis que aquesta ofereix la Biblioteca i per tal d'aconseguir aquest propòsit el projecte planteja tres accions: el lots itinerants, el prèstec a domicili i la lectura en veu alta.

La biblioteca prepararà periòdicament lots itinerants de material documental en diferents suports per al Centre Sociosanitari Verge del Puig, el Centre de Dia Indaleci Losilla i l'Associació Neurològica Amics Baix Montseny.
 

Per altra banda, i pel que fa al préstec a domicili, les persones que per motius de salut no es puguin desplaçar a la biblioteca, podran fer ús del préstec dels documents de la biblioteca a través del servei de préstec a domicili. Serà el personal del CAP i de serveis socials de l'Ajuntament qui oferirà i recomanarà aquest servei als usuaris i la gestió del servei de préstec es portarà a terme a través de voluntariat gestionat per la mateixa biblioteca.
 

I la lectura en veu alta, és un servei destinat a aquelles persones que no poden accedir d'una forma autònoma a la lectura per problemes de salut ja siguin visuals o cognitius, entre d'altres. Aquest servei es portarà a terme a través de voluntariat gestionat per la mateixa biblioteca.
 

El projecte de Bibliosalut es posarà en marxa durant el mes de gener i, a més de la implicació del personal de la biblioteca i de les institucions col·laboradores, es vol ampliar a persones voluntàries que tinguin interès de col·laborar-hi. D'aquesta manera els ciutadans es podran implicar en la promoció de la lectura i els projectes socials.
 

La biblioreca ha posat a disposició el correu electrònic [email protected] al qual s'hi pot adrteçar tothom  qui vulgui ser voluntari o voluntària del projecte.

Arxivat a