Debat polític sobre la constitució de la comarca del Baix Montseny

Aquest dissabte es celebra a Can Putxet la 3a Jornada d'alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores del Baix Montseny

Redacció
18 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:28h
Alcaldes i regidors del Baix Montseny en una jornada de treball celebrada a Llinars del Vallès.
Alcaldes i regidors del Baix Montseny en una jornada de treball celebrada a Llinars del Vallès. | Jordi Purtí

Alcaldes i regidors del Baix Montseny en una jornada de treball celebrada a Can Putxet l'any 2008. Foto: Jordi Purtí/arxiu La Vila

 

Els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores del Baix Montseny es reuniran aquest dissabte 21 de novembre a Can Putxet, entre Sant Celoni i Fogars de Montclús per portar a terme la tercera jornada de treball conjunt per seguiir abvançant amb la mirada posada a la constitució en un futur d’una nova comarca.

En aquest sentit, es treballarà en grups en base a dos àmbits. Per una banda els aspectes que ja es treballen conjuntament i com es poden millorar i, per altra banda, els àmbits que s’haurien de treballar conjuntament i com es pot portar a terme.

Cap a migdia es formaran dos tallers simultanis que debatre sobre el que cal al Baix Montseny per esdevenir comarca. En aquest sentit es formaran dos tallers simultanis. En un es discutirà sobre procediments de forma jurídica, política i executiva que serà dirigit per Dionís Guiteras, president del consell comarcal del Moianès i David bonvehí, diputat al Parlament.

L’altre taller farà referència a l’opinió pública. La justificació històrica, la viabilitat i el benefici per a les persones. El taller serà dirigit per Raül Garcia, regidor de Sant Celoni i Andreu Pujol, regidor de Breda.

La primera jornada d'alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores del Baix Montseny ja es va celebrar a Can Putxet el 22 novembre de 2008, aprovant-se un manifest municipalista signat per 15 alcaldes i alcaldesses. La segona jornada de treball es va fer el juny de 2010 a Llinars del Vallès.
 

Signatura del manifest municipalista el 22 de novembre de 2008 a Can Putxet. Foto: Jordi Purtí / arxiu La Vila

 

Manifest Municipalista Baix Montseny