Clos dels cims 2014, un vi de més qualitat

Criat a Gualba ha obtingut 88 punts sobre 100 de la Guia Peñín, dos més que l'any passat

Redacció
22 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 8:42h
Ampolles de Clos del Cims 2014.
Ampolles de Clos del Cims 2014. | Clos dels Cims

Ampolles de Clos del cims 2014. Foto: Clos dels cims


Lluís Romero, juntament amb els seus fills, té plantats els ceps a Gualba, al Clos dels cims, que dóna nom al vi. “Plantar ceps per mi és un experiment domèstic perquè sóc sommelier de vins i és una de les meves passions”, explica. Tot i que la seva producció és curta i per consum propi “l’any passat vam tenir la curiositat de com podria ser valorat un vi com el nostre al costat dels grans vins estatals i per nosaltres va ser una enorme sorpresa que ens donessin 86 punts”. Aquest any amb la collita del 2014 han volgut tornar a provar-ho i el resultat encara ha estat superior.

Un vi molt interessant sorgit de les terres del Baix Montseny que, pel que es pot llegir a la Guia Peñín, es tracta d’un vi “Cent per cent syrah, color cirera poc intens, voral grana. Aroma de fruita al licor, herbes de tocador, floral, violetes, mineral. Boca fruitós, saborós, balsàmic”. És el primer vi que ha sortit de la micro-vinya cuidat sense fusta, de cultiu ecològic i sense filtrar, ni estabilitzar, ni clarificar “Pur Montseny”, conclou. Un gran resultat encara que una setmana abans de veremar una pedregada va malmetre el vuitanta per cent de la collita.


Lluís Romero, sommelier i amant del vi, explica que el Clos dels cims és un projecte integral al voltant del vi que inclou tast de vins a domicili i assessorament per a restaurants, hotels i enoteques “una iniciativa personal que pretén acostar el món del vi d’una manera diferent, propera i entenadora”. Ha participat en campionats de Catalunya de sommeliers, ha viscut experiències en restaurants amb estrella Michelin fins que es va convèncer que el seu lloc era a la vinya i al costat “d’aquells que com jo un bon dia van sentir la curiositat pel raïm”. Per això, quan la matinada de l’11 de febrer de 2011 va plantar els primers ceps va començar a dedicar més temps a la vinya de casa seva i al projecte Clos dels Cims.