Onze ajuntaments del Baix Montseny es coordinen per rebre refugiats sirians

La reunió ha servit per conèixer de primera mà les iniciatives que s’han impulsat als municipis per preparar l’acollida,

Redacció
16 d'octubre del 2015
Actualitzat el 18 d'octubre a les 16:44h
El Baix Montseny ja es prepara per la rebuda de refugiats sirians.
El Baix Montseny ja es prepara per la rebuda de refugiats sirians. | Jordi Purtí

El Baix Montseny ja es prepara per la rebuda de refugiats sirians. Foto: Jordi Purtí


Onze ajuntaments del Baix Montseny s'han reunit a Sant Celoni de cara a dibuixar possibles marcs de cooperació per l’arribada de persones refugiades de països amb conflictes armats. La regidora de Comunitat de l'ajuntament de Sant Celoni, Magalí Miracle, explica entre d’altres aspectes que la gestió del contingent, estimat inicialment en 15.000 persones, correspondrà al Departament de Governació i, que es preveu que l’arribada es produirà el mes de desembre o gener, provinent de Grècia. Els recursos econòmics associats a l’acollida procedents de la Unió Europea els distribuirà l’Estat espanyol, gestionats –probablement- per entitats especialitzades en aquesta tipologia de situacions, com ara Creu Roja.
 

Les intervencions d’alcaldes i regidores han permès conèixer de primera mà les diverses iniciatives que s’han impulsat als municipis per preparar l’acollida, constatant-se un sòlid i alhora expectant, moviment solidari entre la ciutadania. Es va acordar mantenir el contacte i compartir informació que es vagi rebent al respecte, deixar oberta la porta a establir aspectes homogenis en les línies d’acollida i instar a la Generalitat que proposi una sistemàtica que reforci aquesta homogeneïtat.

Els onze ajuntaments reunits són els de Sant Celoni, Cardedeu, Massanes, Campins, Llinars del Vallès, Vallgorguina, Sant Esteve de Palautordera, Breda, Fogars de Montclús, Sant Pere de Vilamajor i Santa Maria de Palautordera.

Arxivat a