«Flama de bruc» el nou llibre de poemes de Pau Gener

Es presenta aquest divendres a Sant Celoni dintre de la celebració de la I Setmana Bosc i Societat | Fins diumenge ina quarantena d’artistes del Baix Montseny participen als concerts programat en el marc cultural d'aquesta primera setmana

Redacció
02 d'octubre del 2015
Actualitzat el 06 d'octubre del 2016 a les 16:29h
El poeta celoní Pau Gener
El poeta celoní Pau Gener | Jordi Purtí

El poeta celoní Pau Gener Foto: Jordi Purtí


Una quarantena d’artistes del Baix Montseny formaran part dels concerts i espectacles que es duran a terme fins diumenge, en el marc cultural de la primera edició de la Setmana Bosc i Societat.
 
Ahir es va celebrar el concert Monts de llegenda, un concert familiar creat a través de les rondalles, llegendes i mites del Montseny i del Montnegre, interpretades per artistes del municipi i amb l’acompanyament musical de set músics i pintura en directe. Aquest espectacle es va celebrar a la sala gran del teatre Ateneu de Sant Celoni.
 
Per avui divendres, a la sala petita de l’Ateneu, es durà a terme l'espectacle multidisciplinar Flama de bruc amb dosis de música, dansa i circ. Aquest concert girarà a l’entorn del nou llibre de poesia de Pau Gener, amb el mateix nom, que a través de la lectura de poemes per part del mateix autor, seran el fil conductor de l’espectacle.
 
Demà dissabte, a la plaça de l’Església de la Batllòria, el poemari de bosc Mots de Monts unirà música i paraules de grans poetes de la contrada com Guerau de Liost, Mossen Pere Ribot, Marià Manent o Perejaume. Aquests poemes seran interpretats per actors i actrius locals que endinsaran al públic en la inspiració que Montseny i Montnegre han provocat.
 
L’Orquestra del bosc donarà per tancada la I Setmana Bosc i Societat. Aquesta orquestra de nova creació i amb música creada per l’ocasió, comptarà amb la presència de 30 músics dalt de l’escenari dirigits per Josep Maria Aparicio. Serà, doncs, el toc festiu de la setmana que omplirà de música moderna i alegra els jardins de la Rectoria Vella, el diumenge al migdia.

Demostració de treballs de bosc

Sant Celoni acollirà aquest dissabte una mostra de treballs de bosc amb empreses del sector forestal en motiu de la primera edició de la Setmana Bosc i Societat. Es tracta d’una exhibició de maquinària de bosc moderna, en la qual s’hi faran accions demostratives com l’estassa, l’aclarida i desembosc o la construcció d’una barraca de carboner i d’una carbonera. En total, seran 10 empreses i entitats forestals que participaran a la mostra.

El bosc torna a ocupar força gent, concretament al Baix Montseny una desena d’empreses dediquen la seva activitat al bosc ja sigui a través de l’explotació forestal, la neteja de boscos o a la biomassa. L’objectiu de tot plegat és "dignificar" la feina de bosc, "ja que a vegades sembla que si un cosa no la diu la ciència no existeix o no es té en compte", diu el naturalista i un dels impulsors, Martí Boada. "Les persones que treballaven al bosc abans eren mal vistes, però amb la modernitat volem buscar als nous camperols", afegeix. Aquesta mostra es durà a terme a l’esplanada del quilòmetre dos de la carretera BV-5114, direcció Campins.

Un dels àmbits principals de la Setmana Bosc i Societat és el de potenciar l’economia a l’entorn forestal, per avançar cap a un model de desenvolupament més sostenible i generador de noves oportunitats en el marc de la bioeconomia.

Programació completa I Setmana Bosc i Societat

Arxivat a